Döntőt játszik a MOUZ! - Minden szurkolóra szükség van

Döntőt játszik a MOUZ! - Minden szurkolóra szükség van

Tavaly kikaptak a FaZe-től Kínában, itt az ideje a visszavágónak!

Nem sok ideje volt pihenni a profi CS2 csapatoknak, néhány nappal a PGL Major után már kezdődött a következő tier1-es event, az IEM Chengdu. Hosszú évek után tért vissza az IEM versenysorozat Kínába, utoljára 2019-ben láttunk hasonló versenyt, akkor még az aranykori Astralis tudott győzedelmeskedni. Tavaly azonban volt egy másik verseny Kínában, a CS Asia Championships 2023 ahol a MOUZ és a FaZe találkozott a döntőben. Remek formában voltak torzsiék, a FaZe ellen nem tudtak mihez kezdeni, 2-0-ra nyertek karriganék. Annyi baj legyen, itt az ideje a visszavágónak!

Ma délután jön ugyanis az IEM Chengdu döntője, ahol ismét a MOUZ és a FaZe játssza majd a döntőt. Mindkettő remek formában játszotta végig a versenyt, ha bár a FaZe-t meglepte az Astralis, így rainék a B csoport alsó ágáról küzdötték el magukat a döntőig, míg torzsiék mindeddig veretlenek a megmérettetésen. Tegnap ráadásul a G2 ötöse ellen is parádés mérkőzést futottak. Habár egy pályát elcsíptek NiKoék, összességében a MOUZ-nak állt a zászló, különösen torzsi, xertioN és Jimpphat parádés játéka miatt. A magyar AWP-s a következőképp nyilatkozott a mérkőzés után:

„Mindenki azt mondta, hogy nem vagyunk elég jók. Lehet, hogy ez korábban így is volt, de most megmutattuk, hogy valóban ide tartozunk és, hogy remekül játszunk. (...) Nagyon boldog vagyok. Azt hiszem ez az első alkalom, hogy ezzel a felállással play-off meccset nyertünk. Alig várom már a holnapi döntőt és remélem, hogy ezúttal nem úgy zárul majd, mint tavaly Sanghajban."

A MOUZ és a FaZe döntője 12:30-tól kezdődik majd, de a twitch.tv/esport1tv-n már 10:00-tól várunk minden Counter-Strike-szerelmest, a döntő előtt ugyanis showmeccs is lesz még.

Kövess Minket!



Gamer szótár