A Star Wars Outlaws is csak egy Assassin's Creed-klón lesz?

A Star Wars Outlaws is csak egy Assassin's Creed-klón lesz?

Ez garantáltan mosolyt fog csalni azok arcára, akik egy kicsit is várják az Ubisoft Star Wars-játékát, az Outlawst.

Furcsa hét volt ez a Star Wars rajongóknak. Egyrészt, végre kaptunk egy új előzetest a Star Wars Outlawsból, a három perces, sztorit felvázoló videó pedig garantáltan beszippant majd. Másrészt, kiderült, hogy mikor vethetjük bele magunkat a legújabb űrbéli kalandba. De erre a két jó hírre rányomta a bélyegét három furcsa dráma. Az egyik akörül alakult ki, hogy túl férfiasan néz ki egyesek szerint a főszereplő Kay Vess. Egy másik azzal indult, hogy internet nélkül nem lehet majd telepíteni az Outlawst, miközben teljes egészében egyjátékos kaland lesz. A harmadik pedig a kiadásokról, a DLC-kről, illetve ezek félresikerült árazásáról szólt.

Mindenki döntse el magának, hogy ezek közül minek örül, nem örül. De szerencsére van egy dolog, ami garantáltan mosolyt fog csalni azok arcára, akik egy kicsit is várják az Ubisoft Star Wars-játékát. Ugyanis a Massive Entertainment stúdiójának kreatív igazgatója elárulta, hogy nem egy tipikus Ubisoft-terméket kapunk majd. Vagyis a szokásos receptjükből végre kidobnak egy rendkívül unalmas dolgot, ami miatt most mindannyian nagyon hálásak leszünk. A Game Informernél dolgozó Brian Shea azt állítja, miután beszélt Julian Gerightyvel, hogy a Star Wars Outlawsban „nincsenek tornyok, amiket megmászhatunk a nyílt világban a térkép feloldásához.”

Ezeket olvastad már?

Halleluja! A Far Crytól kezdve az Assassin's Creedig már mindenbe belepakolta ezt a mechanikát az Ubisoft. Egyszer-kétszer még mókás volt, néha még kihívás is. De huszadjára már marha unalmas, arról nem is beszélve, hogy túl sok hozzáadott értéket nem teremt, főleg a modern hardvereken tűnik indokolatlannak. Persze rögtön jöhet a kérdés, hogy akkor mi lesz helyette? Nos, ha hiszitek, ha nem, az Ubisoft felfedezte a felfedezést. Vagyis egész egyszerűen csak megyünk a világban, és ha valahol már jártunk, akkor látni fogjuk a térképen a lehetőségeket, amelyek ott várnak ránk. Ahol meg nem voltunk, az ködös marad, amíg oda nem megyünk. Hihetetlen innováció, de köszönjük, hogy végre megszületett!

Kövess Minket!



Gamer szótár