Börtön vár a Rust fegyvermesterére, és Alec Baldwin is rács mögé kerülhet

Börtön vár a Rust fegyvermesterére, és Alec Baldwin is rács mögé kerülhet

Hannah Gutierrez-Reedet bűnösnek találták a Halyna Hutchins operatőr 2021-es halálával kapcsolatban.

Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásán történt 3 esztendővel egy baleset, miután egy fegyveres jelenetben eltalálták az egyik operatőrt, Halyna Hutchinst, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A pisztolyt az eredeti tervek szerint vaktölténnyel kellett volna megtölteni, de mint utólag kiderült, éles lőszer került a tárba. A forgatás során Baldwin a kamera felé sütötte el a revolvert a drámai hatás kedvéért. A 42 éves Hutchins 2021. október 21-én halt meg, de rajta kívül a Rust rendezője, Joel Souza szintén megsérült az incidensben, azonban az ő sérülései nem voltak életveszélyesek. A színészt 2023-ban végül felmentették, ámbár az ügy ezzel még koránt sem ért véget, mivel azóta újabb bizonyítékok kerültek elő.

Ezeket olvastad már?

Ennek apropóján a Hannah Gutierrez-Reedet, a filmhez leszerződtetett fegyvermestert bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölésben, és 18 hónap börtönbüntetésre ítélték – ez volt a maximálisan kiszabható –, továbbá 5000 dolláros pénzbüntetést is kapott.

Az Associated Press szerint az ügyészek Gutierrez-Reedet hibáztatták, amiért éles lőszert vitt magával a forgatásra, és nem tartotta be az alapvető protokollokat. Kari Morrissey különleges ügyész hozzátette, hogy a vádlott még csak nem is is mutatott megbánást a tárgyalás során, mondván, hogy 'továbbra sem hajlandó felelősséget vállalni a Halyna Hutchins halálában játszott szerepéért'.

Azzal érvelt, hogy mindent megtett annak ellenére, hogy nem volt megfelelő ideje, erőforrása és személyzete.

„Fáj a szívem Hutchinsért, a barátaiért és a családjáért.” - mondta Gutierrez-Reed a tárgyaláson az NBC News szerint.

Ügyvédje, Jason Bowles a kéthetes büntetőper során arra is kísérletet tett, hogy Baldwinra hárítsa a nagyobb felelősséget a kellékfegyver helytelen használata miatt.

Azért halt meg az operatőr, mert Baldwin úr eltért a forgatókönyvtől, és rácélzott a fegyverrel.”

Baldwinnak egyébként idén júliusban kell bíróság elé állnia. Tavaly áprilisban ejtették a vádakat ugyan ellene, de az ügyészek tovább folytatták a nyomozást. Az év elején az elvileg újonnan előkerülő bizonyítékok fejében újra megvádolták gondatlanságból elkövetett emberöléssel, és ha elítélik, akár ő rá is 18 hónap börtönbüntetés vár.

Kövess Minket!



Gamer szótár