4000 db Alan Wake-kódot vásárolt egy rajongó, de egyik sem működik

4000 db Alan Wake-kódot vásárolt egy rajongó, de egyik sem működik

A Max Payne-t és a Controlt jegyző Remedy által készített Alan Wake egy horror-klasszikus, egy játékos pedig nem bírt magával és 4000 példányt vásárolt, amire jó oka volt.

XCOM. Civilization. Half-Life. Vannak bizonyos játékok, melyeket milliók imádnak, és gyakorlatilag valódi PC-klasszikusok, és egyesek mára már el sem tudják képzelni a videójátékos világot nélkülük. Természetesen, ha gyűjtői kiadásokról, újrakiadásokról vagy az év játékának alkalmankénti felújításáról van szó, még én is kísértésbe esek, hogy lecsapjak egy-egy példányra, ha ilyen parádés alkotásokról van szó.

Ezeket olvastad már?

Ez nem új keletű dolog, a legnagyobb gyűjtők nem is egy darabot vesznek ezekből a címekből, sőt akadnak olyanok is, akik minden létező platformra megszerzik kedvencüket és így tovább. Annyira viszont egyetlen játékot sem lehet imádni, hogy 4000 darabot vegyen valaki belőle...

...vagy mégis?

A Control, a Max Payne és még a kevésbé ismert Quantum Break is bőven bizonyítja, hogy a Remedy napjaink egyik legjobb mainstream játékkészítője. Az Alan Wake 2 pedig a kezdeti optimalizációs problémák ellenére is lenyűgözőere sikeredett. Mindezek ellenére a kísérteties, pazar hangulattal, és remek humorral megáldott Alan Wake továbbra is az elmúlt 15 év egyik kihagyhatatlan horrorjátéka. Persze a második felvonás minden tekintetben javít az eredetin – emiatt egyre jobban várjuk a Max Payne és Max Payne 2 remake-jeit is. De a bajba jutott horroríró első kiruccanása a mai napig a Remedy egyik legerősebb alkotása, amelyet egy rajongó annyira szeret, hogy 4000 letölthető példányt vásárolt belőle, a csavar a történetben viszont az, hogy egyik sem működik.

„Úgy képzelem, hogy ezek a kódok egy olyan játékboltból származnak, amelyet valamikor bezártak, és valamilyen oknál fogva túl sok Alan Wake maradt a nyakukon. A letöltőkártyák két téglalap alakú kartondobozban érkeztek, de az USA-ból Finnországba tartó egy hónap alatt némi kárt szenvedtek. Mindkét doboz egyenként körülbelül 25 kilogrammot nyom, ami összesen 50 kg pszichológiai akció-thriller jóságot jelent.”

Miután kipróbált körülbelül 20 kódot, Alisa felvette a kapcsolatot a Microsoft ügyfélszolgálatával, hogy megtudja, lehetséges-e bármelyiket is működésre bírni. Úgy tűnik azonban, hogy a kártyákat soha nem aktiválta az őket megvásárló bolt, és valószínűleg több mint tíz évesek. Mostanra valószínűleg már több ízben feltette mindenki magának a kérdést, hogy vajon miért vásárolna bárki is 4000 Alan Wake letöltőkártyát? Alisának persze van erre is válasza:

„A rövid válasz az, hogy 'ez vicces'. A hosszú válasz az, hogy jelenleg egy Alan Wake 2 rajongói videót készítek, amelyet az Alan Wake 2 élőszereplős mozgóképei ihlettek, és amint megláttam az eBay-en a 4000 Alan Wake letöltőkártya hirdetést, máris megjelent a fejemben egy jelenet, amelyben abszurd mennyiségű ilyen dolgot használnék fel. Miután ez elkészült, valószínűleg a szobám egyik falát fogom beborítani a kártyákkal, mert ez még viccesebben hangzik. Emellett egyszerűen nagyon szeretem az Alan Wake-et.”

Kövess Minket!



Gamer szótár