Pókember nyomdokaiba lép az új Vasember játék

Pókember nyomdokaiba lép az új Vasember játék

Manapság egy szuperhőst el sem lehetne képzelni egy ilyen koncepció nélkül.

Úgy látszik a tavasz nem csak a megújulás, hanem a fejlesztőcsapatok téli álmát követő aktív időszaka is, hiszen a God of War kapcsán már beszámoltunk róla, hogy egy álláshirdetés buktathatta le a következő részt, most pedig a Vasemberről is kiderült néhány újdonság.

Ezeket olvastad már?

Az EA álláshirdetése arra utal ugyanis, hogy a Motive Studio-nál készülő szuperhősös alkotás nyitott világú lesz. Konkrétan egy Senior Technical Artist pozíciót írtak ki, aki segít megtervezni a játék általános művészeti irányvonalát, és felügyeli a nyílt világú környezet számos grafikai elemének gyártási folyamatát. Dacára a 2022-es bejelentésnek, nem sok mindent lehet tudni erről a játékról, és a
céget érintő tavalyi elbocsájtási hullám után aggodalomra adott okot, hogy teljes csend honol a projekt körül. Szerencsére az EA hivatalos online állásbörzéjén megjelent egy új hirdetés, amely reményt adott a rajongóknak, hogy a stúdió nem mondott le a Vasemberről.

Rengeteg spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mit várhatunk ettől a címtől, főleg, mivel a Motive Studióhoz került a projekt, amely egy meglehetősen új csapat, hiszen csak 2017-ben alakult, bár ilyen rövid idő alatt is sikerült bizonyítaniuk például a Dead Space remakekel – mondjuk ez elvileg nem ment akkorát, mint várta az EA, ezért a második rész felújításáról egyelőre letettek. Néhány részlet azonban már megerősítést nyert. Az eredeti bejelentésből kiderült, hogy single player, tehát egyjátékos alkotás lesz, és hasonlóan más, a közelmúltban készült képregényes videojáték-adaptációkhoz, ez is egy teljesen új narratívát követ majd, amelynek célja, hogy a játékosok még jobban megismerjék Tony Stark életét és küzdelmeit.

Egyelőre nem világos, hogy a nyitott világú design hogyan egészíti ki a Vasember egyjátékos, akció-kalandjátékos mechanikáját, szóval erre majd csak az idő adja meg a helyes választ. Nem az egyetlen Marvel videojáték-adaptáció egyébként, amely eltér a lineáris narratívától. Korábban az EA leányvállalatának, a Cliffhanger Games stúdiójának egy másik álláshirdetése utalt arra, hogy a készülő Black Panther cím is nyitott világú lesz.

Kövess Minket!



Gamer szótár