Egyre közelebb vagyunk a World of Warcraft konzolokon való megjelenéséhez?

Egyre közelebb vagyunk a World of Warcraft konzolokon való megjelenéséhez?

Kezdenek összeállni a csillagok ahhoz, hogy végre megtörténhessen.

A World of Warcraft minden idők egyik legsikeresebb MMORPG-je, aminek a szekere a közel 20 éves fennállása óta töretlen zakatol. Biztos vagyok abban, hogy sokunknak kötődnek hozzá felejthetetlen emlékek, vagy akár még ma is elő-elő vesszük, hogy megtapasztaljuk a legutóbb hozzáadott tartalmakat, hiszen a játék folyamatos fejlesztés alatt áll, és a Blizzard állandóan azon dolgozik, hogy elképesztőbbnél elképesztőbb kiegészítőkkel bővítse ezt a végeérhetetlen kalandot. Ahogy a videójáték-ipar egyre inkább búcsút int az exkluzívitás korának, jogosan merül fel ismét az a már sokat ismételt kérdés, hogy a World of Warcraft idővel elérhető lesz-e a konzolokon. Egy promóciós esemény során újfent feltették ezt a kérdést Holly Longdale-nek – a World of Warcraft alelnöke és ügyvezető producere –, aki sejtelmes válasszal dobbantotta meg sok millió rajongó szívét.

Ezeket olvastad már?

Longdale arra a kérdésre, hogy megtörténhet-e a World of Warcraft konzolokon való megjelenése, egy „semmi sem lehetetlen" kijelentéssel válaszolt, majd próbált kibújni a további hasonló kérdések alól. A játék megjelenése óta elképesztő fejlődésen mentek keresztül a konzolok, és már bőven lehetővé tennék, hogy ezeken a platformokon is tovább hódítson ez a nagyszerű MMORPG – például gondoljunk csak a Final Fantasy 14-re ami mind Xboxon, mind PlayStationön jelen van. Azt viszont nyilvánvalóvá tette az alelnök, hogy a stúdió jelenleg a The War Within kiegészítő bétatesztjére fókuszál, így talán kicsit később majd többet is kiszedhetnek belőle.

Tavaly egyébként már kérdezték erről Longdale-t, és azt nyilatkozta, hogy a fejlesztők folyamatosan arról beszélnek, hogy miként tehetnék többplatformossá a játékot. Ráadásul azóta cég a Microsoft alá került, akik könnyedén felgyorsíthatják a folyamatot, és hamar Xbox kompatibilissé tehetik a címet. A WoW kontrollerrel való játszása pedig már amúgy sem egy a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, hiszen többek között például a Yeahunter – népszerű magyar tartalomgyártó – is így nyomja, akinek szemmel láthatóan semmiféle problémát nem okoz, sőt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár