Idén is lesz magyar versenyző a Geoguessr világbajnokságon

Idén is lesz magyar versenyző a Geoguessr világbajnokságon

Debre és Szalek is derekasan helytálltak Stockholmban, de sajnos csak az egyikük csípett el egy világbajnokságot érő helyet.

Április 12-14. között tartották meg a stockholmi GeoGuessr világbajnokság EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) regionális döntőjét, ahol két magyarért, Debréért és Szalekért izgulhattunk. A 16 fős versenyt magyarul is élőben követhették az érdeklődők, például zeneszerző és konti tolmácsolásában. Aki pedig látta az eseményeket, már tudja, hogy a magyar különítmény igen jól szerepelt a nívós eseményen.

Szalek végül az utolsó esélyt érő szakaszban 2-3-ra maradt alul a holland Armanival szemben, tehát nagyon közel járt ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön. Ez pedig azért is szép teljesítmény tőle, mert ő a selejtezőkről kezdte a menetelését. Debre viszont meghívással érkezett Stockholmba, majd rá is szolgált erre a bizalomra: ő egészen a negyeddöntőig jutott, ahol 1-2-re kapott ki az ír Finbarrtól. Mindez azt jelenti, hogy Debre már ott lesz a világbajnokságon, amelyet szintén a svéd fővárosban rendez majd a GeoGuessr szeptember 12-14. között.

Ezeket olvastad már?

Ha érdekel, miért játszik ennyire jól Debre Szabolcs Attila, akkor érdemes megnézni a tavalyi világbajnokság környékén vele készült videónkat, melyben ő maga mondja el a legjobb tippeket és trükköket. Ha pedig maga a játék érdekel, akkor egy másik videóban annak történetét is átvettük. Mindezek után pedig Te magad is belevághatsz a játékba, igaz, február óta már fizetős a GeoGuessr, tehát havi 1 700 forintot ki kell csengetned azért, hogy korlátlanul űzhesd.

Az adásokat zeneszerző csatornáján nézhetitek vissza, alább a 3., egyben utolsó adásnap felvételeit találjátok:

Kövess Minket!



Gamer szótár