Kigyúrta magát a Pixar-lámpa? Ja nem, ez csak a Boston Dynamics új robotja

Kigyúrta magát a Pixar-lámpa? Ja nem, ez csak a Boston Dynamics új robotja

Nemcsak a külcsín, a belsőségek is alaposan megváltoztak a Boston Dynamics új Atlas robotjában.

Szerdán bemutatta új robotját a Boston Dynamic, miután a régi Atlast nyugdíjazták. Az új masina legnagyobb újítása, hogy hidraulika helyett már elektromos motorok működtetik, így sokkal letisztultabb megjelenést kaphatott. Persze a motorháztető alatt történt változások a külcsínen túl is érzékeltetik hatásukat. Mert mint a TechCrunch is írja riportjában, a mozgása sokkal gördülékenyebb lett az új Atlasnak.

A fenti videóban valószínűleg a robot feje tűnt fel elsőként, hiszen ez jobban hasonlít a Pixar híres lámpájára a filmek előtti rövid logójelenetből, mint bármi másra, amit a Boston Dynamics korábban letett az asztalra. Mondjuk ez még mindig jobb, mint a kutyarobot, aminek igazából nincs is feje. Az új Atlas feje mögött egyébként az volt az elképzelés, hogy mindenki más emberszerűt csinált, ők meg nem akartak olyat, meg amúgy is, ez barátságosabb. Oké.

A Boston Dynamics új robotját 2025 elején kezdik tesztelni a dél-koreai Hyundai üzemeiben (ők a robotfejlesztő cég tulajai). A cél az, hogy néhány éven belül már sorozatgyártásba kerüljön az Atlas, persze ehhez még azt is meg kell érteni Robert Playter CEO szerint, hogy mire érdemes egyáltalán felhasználni. Bár a beszámolók alapján a robot erősebb lesz az átlag embereknél, sőt, még az elit sportolóknál is, arról nem beszélve, hogy mozgékonyabb. Tehát valószínűleg olyan feladatokra lehet elsősorban bevetni majd, ami a legerősebb emberek képességeinél többet, ám hasonló precizitást igényel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár