LCK: Rekordnézettség alatt írt történelmet a Gen.G

LCK: Rekordnézettség alatt írt történelmet a Gen.G

Öt meccs után végül nem T1 került ki győztesen, de legalább rekordot hozó döntőt láttunk.

Annyi hét után végre eljött a szezon vége és kikerült az LCK legjobbja. Senki sem panaszkodhat, miután az LCK két legnevesebb csapata, a T1 és a Gen.G egy hihetetlen döntőt játszott április 14-én. Az egészen 5 meccsig elhúzódó találkozás annyira sikeres lett, hogy még a nézettségi rekordot is megdöntötte.

Hihetetlennek hangzik, de igen. Az idei LCK Spring Finals nem csak a liga korábbi nézettségét, hanem a két legutóbbi MSI-ét is megdöntötte. A két mini világbajnokságot 2,2 és 2,1 millió ember nézte anno, de ezt a döntőt most 2,6 millió felhasználó követte a különböző platformokon. A rekordon túl pedig nem mehetünk el amellett sem, hogy mekkora ugrást jelent ez a ligának, miután a tavalyi nyári szezont csak 1,5 millióan nézték.

A nagy létszám mögött benne lehetett a liga erős teljesítménye a világversenyeken és a két csapat népszerűsége is. Mind a két csapat az LCK legjobbjai közé tartozik, aminek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek a világ minden táján. Már csak a T1, a Gen.G és többek között Lee “Faker” Sang-hyeok nevére sokan felfigyelnek, úgyhogy leginkább ennek és az izgalmas meccseknek tudhatjuk be a nagy ugrást. 

Gen.G a négyszeres bajnok

A fej-fej mellett vívott meccsek végén az aranycsapat, Gen.G került ki győztesként és ezzel beírta magát az LCK-történelmébe azzal, hogy zsinórban 4 szezont nyertek. A végeredmény annyira nem meglepő, hisz ez a csapat a T1 kriptonitja. Mindegy, hogy hogy áll a két alakulat aktuális erőviszonya, valahogy az arany színű mindig felülkerekedik a másikon.

Jeong “Chovy” Ji-hoon vezetése, Kim “Canyon” Geon-bu Kha-Zix pickje, Kim “Kiin” Gi-in K’Sante-ja,  Kim “Peyz” Su-hwan Zeri-je és Son “Lehends” Si-woo supportja végül felülkerekedett a 2023-as világbajnokokon. Annak ellenére, hogy ez volt a két híres LCK midlaner kerek 100. összecsapása, a döntő MVP címét Kiin érdemelte ki. A meccs utáni konferencián a felső ösvényes arról nyilatkozott, hogy mindent megtesz majd, hogy az MSI alatt is ilyen jól teljesítsen. 

A T1 szurkolóknak (mint nekem) kicsit fájt a végeredmény, de be kell ismerni, hogy Gen.G kiharcolta győzelmét és jogosan foglalta el az első helyet. Ugyanakkor még mindig nyitott  akérdés, hogy melyik neves dinasztia fog jobban teljesíteni nemzetközi környezetben? A 2024-es MSI első szakasza május 1-én kezdődik és majd tudod követni online a twitch.tv/esport2tv csatornán.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.