Az összes szolgáltatónál pofátlanul drága az internet?

Az összes szolgáltatónál pofátlanul drága az internet?

Biztos, hogy mindenkinek feltűnt a szolgáltatásuk irreális drágulása.

Az utóbbi években sajnos kénytelenek voltunk megszokni, hogy a világszerte tapasztalható hatalmas inflációnak köszönhetően, szinte minden termék és szolgáltatás ára az egekbe szökött. Szerencsére most már javuló tendenciát mutat ez a folyamat, de még mindig vannak olyan területei a gazdaságnak, ahol szívet facsaró az állapot. A nemrég közzétett statisztikák alapján, a tavalyi helyzethez képest most a telefon és internetszolgáltatások drágultak a leginkább. A mai világban már ezek is a hétköznapjaink olyannyira elengedhetetlen tartozékai, mint például a ruházkodás, vagy akár a fűtés – nem lehet boldogulni nélkülük. Munkatársi körben is felmerült a kérdés, hogy vajon mindegyik internet szolgáltatónál ennyire vészes a helyzet? Ennek jártam utána.

Magyarországon ezen a területen négy olyan cég tevékenykedik, akikkel érdemes számolni, ők a Telekom, a Vodafone, a DIGI és a Yettel. Mindegyikük weboldalán találkozhattok egy árkalkulátorral, ahol a lakcímetek megadását követően kideríthetitek, hogy az adott csomagjaikat mekkora összegért vehetitek igénybe. Rövid kutatásom során az 1000 Mbites ajánlatokat vettem figyelembe – azért egy szint alá nem szívesen ad az ember. Én Pécsett élek viszonylag központi részen, tehát az alábbi adatok erre fognak vonatkozni – az ország egyéb területein élők eltérő ajánlatot kaphatnak.

  • Telekom: 8 368 Ft
  • Vodafone: 7 259 Ft
  • DIGI: 6 490 Ft (más címet kellett megadnom, mivel Pécs ezen részén nincs szolgáltatásuk)
  • Yettel: 5 750 Ft (de ez csupán 50 Mbites)

Összességében tehát elmondható, hogy mindenhol rendesen elkérik az internet árát, de azért vannak különbségek. A Telekom és Vodafone mellett egyértelműen a lefedettség, és a talán nagyobb megbízhatóság áll – bár a Vodafone kapcsán ezzel sokan vitába szállnának –, míg a DIGI a jóval kedvezőbb ajánlattokkal próbál ügyfeleket magához csábítani, azonban számomra furcsa, hogy nagyon sok központinak mondható helyen még mindig elérhetetlenek. Végül pedig itt a Yettel... A közel 6 ezer forintos 50 Mbites ajánlatukkal nem igazán sikerült levenniük a lábamról, ráadásul az ő árkalkulációs rendszerük úgy van kialakítva, hogy bizonyos esetekben fogalma sincs az érdeklődőnek, hogy pontosan milyen paraméterekkel is rendelkezik az ajánlatuk.

Ha éppen szolgáltató választás előtt állsz, és spórolni szeretnél, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy te is átböngészed az összes ajánlatot. Ha a környékeden elérhető a DIGI, akkor valószínűleg az fogja megérni a legjobban, ha pedig nem, akkor nem maradt más választásod mint a Telekom vagy a Vodafone. A Yettelt egyelőre érdemes elfelejteni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!Üzlet - Romantikus karkötők a szentimentális lelkeknek

Egyesek előszeretettel választanak olyan karkötőket, amelyek szív motívumot tartalmaznak, egyrészt így kifejezhetik belső, érzelmes világukat, másrészt ráerősíthetnek a romantikus hangulatra, de nem utolsósorban nagyszerű kiegészítők a különleges eseményekre. Például randevúra, évfordulós vacsorára.

Üzlet - A CBD az élet minden területén segít!

Míg pár évvel ezelőtt még igazán nagy kuriózum volt, ha valaki kendermagolajat használt, addig mára már sokkal elfogadottabbá vált ez az alternatív megoldás. Ezzel egyidejűleg, ahogy telnek az évek, úgy nyer egyre nagyobb bizonyosságot, hogy a kenderből nyert olaj rendkívül sokoldalúan felhasználható, és bár csodaszernek nem minősül, mégis vétek volna kihagyni az életünkből.