A Helldivers 2 közösség összefogott, és megcsinálta a lehetetlent

A Helldivers 2 közösség összefogott, és megcsinálta a lehetetlent

Ekkora mészárlást még egyik játékban sem láttunk.

A Helldivers 2 játékosok a pénteki napon kapták meg az eddigi legnehezebb kollektív küldetést, mely során a játékmester azt kérte tőlük, hogy végezzenek 2 milliárd Terminidsszel, hogy ezzel visszaszorítsák a szörnyeket, és elkerüljék a sikertelen teljesítésből adódó negatív következményeket – minderre csupán 7 napjuk volt.  A közösséget sokkolta a hír, hiszen ilyen volumenű akcióra nem igazán volt még példa itt, de más játékokban sem. A játékosok összefogtak, és közös erővel nekiláttak, hogy minél hamarabb végezzenek a feladattal. Az eredmény lenyűgöző.

Hihetetlen, de alig 12 órával a feladat beharangozását követően, már el is hullott 2 milliárd Terminids. Ez azt jelenti, hogy óránként 167 milliót, percenként pedig 2,78 millió lénnyel végeztek. Ha csak a Steam játékosokat vesszük figyelembe, ahol körülbelül 180 ezren voltak egyidejűleg online az elmúlt 24 órában, akkor az minden játékosra leosztva 15 kiiktatás percenként – persze ez csak egy megközelítőleges szám, hiszen nem csak PC-s játékosok vannak, valamint biztos, hogy nem mindenki a küldetés teljesítésével foglalkozott. A közösség tagjait is meglepte ez a tempó, és a többség arról számolt be, hogy sokkal nehezebbnek gondolták a feladat elvégzését, de úgy tűnik, hogy hatalmas összefogásra képesek, ha a szükség úgy kívánja.

Ez a csata most véget ért, de a háború még tart. Talán van egy szusszanásnyi idő megpihenni, de minden bizonnyal hamarosan újabb küldetéssel áll elő a játékmester, ami az előbb leírtak fényében jóval nehezebb lehet.

Kövess Minket!



Gamer szótár