ESL Pro League: Újra a tier 1-ben bizonyíthat Aaron

ESL Pro League: Újra a tier 1-ben bizonyíthat Aaron

Wazey segítségével szakértjük meg, hogy mire is lehet számítani az ESL Pro League 19. szezonjának D-csoportjában.

Ma indul az ESL Pro League 19. szezonja, ahol immáron 32 csapat versenyezhet az örök dicsőségért. Először az A-csoport és a B-csoport küzdelmeit figyelhetjük meg ezen a héten, majd egy hét múlva a C-csoport és D-csoport tagjai is becsatlakoznak a máltai küzdelmekbe. Az első három erőviszonyait az elmúlt napokban már átvettük, úgy hogy itt az ideje befejezni, amit elkezdtünk, és rátérni arra a nyolcasfogatra, amelynek a magyar rajongók szemében még mindig az Aaron vezette, mostanra újjáépült PERA ötöse lehet a legnagyobb kérdőjele.

Az április 30. és május 5. közötti D-csoportban a Complexity, a PERA, a Ninjas in Pyjamas, a HEROIC, a BIG, a BOSS, a FlyQuest és a NAVI versenyeznek. A formátum, mint a tavalyi EPL-ek során, ezúttal is „triple elimination”, vagy ha úgy jobban tetszik, a vigaszágnak is van vigaszága, amelyet utolsó esély, legalsó ág néven szoktak emlegetni. Ez azt jelenti, hogy azon túl, hogy végig Bo3 a torna, még három élettel is indulnak a csapatok, ami igen nagy biztonságot ad az esélyeseknek a továbbjutásra. Viszont a D-csoport nem olyan, mint a többi, mert hiába vannak itt nagy nevek, nem mindegyikük muzsikál olyan szépen, mint azt elsőre gondolnánk.

A D-csoport nyitómeccsei

04.30., kedd 16:30-tól
Complexity vs PERA
NIP vs HEROIC
05.01., szerda 13:30-tól
BIG vs BOSS
FlyQuest vs NAVI

Ezeket olvastad már?

Az EPL csoportokról szóló cikkeink előtt megkérdeztük az Esport1TV kommentátorait – akik a következő három hétben veletek tartanak majd Máltába virtuálisan –, hogy mit gondolnak, kik lesznek ott a rájátszásban. A D-csoport kapcsán Wazey fejtette ki gondolatait arról, hogy milyen esélyei lehetnek a PERA-nak, miközben egyértelművé tette, hogy a flashie elemzői képességeivel felvértezett NAVI játszótere lesz ez:

Talán ez az a csoport a négy közül, amely a leghomályosabb a számunkra az éppen aktuális meccsek eredményeinek szempontjából, ennek ellenére a továbbjutások nagyjából borítékolhatóak. Hiszen kapásból itt van egy flashie által asszisztált NAVI, akik abszolút a csoportgyőzelemre fognak hajtani (és szerintem sikerül is nekik), mivel ők mondhatóak a legerősebbnek a friss Major címük miatt.

A mögöttük lévő erősorrend viszont számtalan érdekességet tartogathat számunkra, kezdve egy HEROIC-NIP-Complexity trióval, akik közül az első volt az elmúlt hónapokban a legkonzisztensebb. Nagyon jól alátámasztja ezt az is, hogy egy-egy meccsre voltak a rájátszástól Katowicében és Chengduban. A NIP számára abszolút a bizonyításról fog szólni ez a verseny (leginkább a rajongók felé), a Complexitynek pedig fel kell vennie újra azt a fonalat – amit már tavaly év vége felé egyszer sikerült elkapniuk – ahhoz, hogy egy jó rájátszást produkálhassanak.

A csoport itt félbeszakad, mert a maradék négy ötös felett van egy óriási kérdőjel, de ezt érdemes csapatonként lebontva elemezni. Kezdve a BIG-el, akik nem hogy az év első negyedében, de gyakorlatilag az elmúlt egy évben sikertelenséget sikertelenségre halmoztak. A FlyQuest akárhogy is nézem, nagyon megérdemelné már, hogy újra rájátszásba kerüljön. Viszont mivel csak négy együttesnek adnak helyet a következő szakaszra, ezért rengeteg fog múlni azon, hogy a NAVI elleni nyitómeccsük után sikerül-e egy könnyebb alsó ágon menetelniük.

A csoport utolsó két helyére mindenképpen a BOSSt és a PERAt tenném, habár titkon bízom abban, hogy az Aaronnal felálló ötös legalább egy, de inkább két győzelmet is zsebre tud rakni. Ugyanis az év hátralévő részére nézve igazán fontos csapatjátékot és magabiztosságot alapozhatnának meg itt Máltán. A végleges erősorrendem tehát a következő: NAVI, HEROIC, Complexity, NIP, BIG, FlyQuest, PERA, BOSS.

Wazey tehát nem hisz a PERA továbbjutásában, bár ezért nehéz is lenne őt okolni, mert LAN-on még nem láthattuk ezt az ötöst teljesíteni, az előző keretük pedig összerogyott az RMR és a csalási vádak nyomása alatt pár hónappal ezelőtt. A NAVI utáni erősorrendjében viszont akarva-akaratlanul is a névértékben bízott, miközben az a hármas sokkal ingatagabb volt az elmúlt hónapokban, mint azt a címerük sejtetné, míg az alsó négyesben szerepelnek olyan felek, akikről jóformán alig tudunk valamit. Persze minden kiderül a jövőhéten!

Ha kíváncsi vagy rá, hogy igaza lesz-e a kommentátorainknak, akkor tarts az Esport1TV stábjával az ESL Pro League ideje alatt! Ehhez nincs más teendőd, mint felkeresni az esport1tv Twitch csatornáját április 23. és május 12. között. Jó szórakozást!

Kövess Minket!



Gamer szótár