Lecsapott a banhammer Wonderful_Y-ra, nem tudta kimagyarázni magát az ukrán profi

Lecsapott a banhammer Wonderful_Y-ra, nem tudta kimagyarázni magát az ukrán profi

Mielőtt kérdeznétek, nem, nem a Major-bajnok wOnderful, hanem Wonderful_Y kapott bant.

S1mple, Zeus, Edward, B1ad3. Nem, nem egy retro NAVI-t akarunk itt építeni, csupán felsoroltunk néhány legendás ukrán játékost, akik vagy a CS 1.6-ban, vagy a CS:GO-ban, vagy a CS2-ben, esetleg mind a háromban elképesztő eredményeket értek el. De folytathatnánk még a sort napestig, mert Ukrajna régen és még most is elképesztő mennyiségű tehetséget termel ki. Wonderful_Y viszont aligha fog a történtek után a listára kerülni.

Bár a neve hasonlít rá, semmiképp sem összekeverendő a Major-bajnok w0nderfullal az az ukrán játékos, aki szerdán két éves eltiltást kapott a FACEIT-től csalásért. Az egyelőre nem derült ki, hogy konkrétan mit is csinált, milyen meccsen és miért fogta meg őt a platform csalásvédelme. De az biztos, hogy az első és máig utolsó magyarázata nem sok valóságot tartalmazott. Az ukrán játékos ugyanis azt állította, hogy a nemrég egy hétvégén át taroló konzolparancsos csalással tett egy kísérletet, és most ez a bűne érte őt utol. A FACEIT egyik munkatársa viszont gyorsan megcáfolta ezt:

„Minden játékos, akit az sv_cheats exploit miatt szűrtünk ki, nem sokkal az exploit után megkapta az eltiltását. Azóta nem volt több kitiltás.” – FACEIT Darwin

Ezeket olvastad már?

Wonderful_Y tehát kényszerpihenőre megy, valószínűleg örökre. Bár már a magyarázatának végén is azt mondta, hogy az aktuális FACEIT-szezon után abba akarta hagyni a játékot. Ennek oka valószínűleg az lehetett a csaláson túl, hogy december óta nincs állandó csapata. Egy gyors HLTV-s nézelődést követően nehéz lenne azt mondani, hogy a következő ukrán sztárról beszélünk. Igazából egy rövid, 2021-ben az EC Kyivnél tett kitérőt leszámítva nem igazán kapott érdemi lehetőségeket csapatokban, és már 2022 után is volt egyszer egy másfél éves lyuk a Counter-Strike-os önéletrajzában.

Pedig az elmúlt hónapokban igen nagy figyelem övezte Wonderful_Y-t, amiért a FACEIT-en páratlanul teljesített egyfolytában. A ban előtt egy nappal még STYKO is készített róla egy videót, amiben kielemezte két demóját, nem is sejtve, hogy potenciálisan egy csalót néz. Persze elképzelhető, hogy a videóban előkerült felvételeken nem használt tiltott szoftvereket Wonderful_Y, és STYKO inkább nem is foglalt állást ebben a kérdésben a ban után. A videóban látható reakciói alapján akkor még nem gondolta azt, hogy csalás miatt lenne ennyire jó az ukrán játékos.

Mindenesetre is, érdemes belenézni ebbe, ha kíváncsi vagy rá, hogy ki is volt az a Wonderful_Y, mielőtt utolérte őt a vég:

Kövess Minket!



Gamer szótár