CS2: Egyetlen paranccsal bárki csalhatott, a FACEIT kegyetlenül büntet érte

CS2: Egyetlen paranccsal bárki csalhatott, a FACEIT kegyetlenül büntet érte

A FACEIT már tegnap bejelentette, hogy könyörtelen leszámolásra kell számítani, és bizony nem hazudtak.

Pont a minap foglalkoztunk azzal, hogy a Valve a Majort követően ráfekszik a várva várt VAC-frissítésre, így végre búcsút inthetünk a hónapok óta tapasztalható, egyre jobban elharapódzó CS2-es csalásoknak. Arra viszont nem számított senki sem, hogy mielőtt ezt megtennék, lépnek egy jó nagyot hátra. Ugyanis a hétvégén rájött a közösség, hogy nem kellenek mindenféle kétes szoftverek, elegendő egyetlen konzolparancs, és máris bárki csalhat kénye-kedve szerint.

Korábban már volt egy hasonló eset, amikor kiderült, hogy a Valve Anti-Cheat kikapcsolható. De ez a mostani még ennél is nagyobb veszélyt hordozott magában, mert egyetlen parancsot követően olyan további konzolos trükköket lehetett elérni bármilyen külső program nélkül, amelyekkel többek között wallhacket szerezhettek a játékosok. Mivel ez a játékon belül elérhető volt – mígnem néhány órával ezelőtt javította a Valve a hibát –, a Premier játékmódtól kezdve a FACEIT-en át bárhol használhatták a morálisan romlott játékosok.

Ezeket olvastad már?

E kompetitív játékmódokban tiltott parancs használatát az offline vagy gyakorló szervereken kívül már nem engedélyezik. De sajnos így is rengetegen voltak akár külföldön, akár Magyarországon, akik éltek a játékon belüli csalási lehetőséggel, ezzel tönkretéve mindenki hétvégéjét. Tudomásunk szerint a VAC egyelőre nem büntetett meg ezért senkit sem, a Valva hivatalosan nem is jelentett be lépéseket az ügyben. Viszont a FACEIT már tegnap belebegtette, hogy könyörtelen leszámolásra kell számítani – és bizony nem hazudtak. Két éves kitiltást kapott mindenki, aki ezzel a buggal próbált előnyt szerezni a játékban. Vagyis úgy kezelték a parancs használatát, mint bármely más csalást, ami érthető, hiszen ezt csakis szánt szándékkal lehetett aktiválni.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a bug miatt kiket küldött el az örök vadászmezőkre a FACEIT, akkor érdemes átböngészni ezt a listát. Aki tegnap vagy ma csalás (cheating) okán kapott 729 napos bant, az garantáltan ennek köszönheti. Egyébként még a cikk írásánák pillanatában is tart a banhullám, percenként átlagosan 10-15 embert is kivág a platform. Szóval ez alapján nyugodtan képzeljük el, hogy mennyien csalhattak sima Valve-szervereken így.

Kövess Minket!



Gamer szótár