Kikapcsolható a VAC CS2-ben? Furcsa parancs terjed az interneten

Kikapcsolható a VAC CS2-ben? Furcsa parancs terjed az interneten

Se üzenet, se ledobás, simán mehetsz akár Premier MM-re is!

Nem hibátlan még a Counter-Strike 2, sőt. A teljesítménybeli problémák mellett egyelőre a VAC is elég furcsán teszi a dolgát, ezért egyesek csalókkal boostoltatják magukat a ranglisták élére. De ha ez sem lenne elég, úgy fest, hogy a CS:GO-ból bent maradt egy indítási parancs, amivel lényegében ki lehet kapcsolni a VAC-ot is. Bár ez elsőre elég aggasztóan hangzik, elvileg így nem lehet túljárni a Valve eszén – elvileg.

A biztonság kedvéért még most óva intenénk mindenkit attól, hogy ezzel kísérletezzen. Ugyanis még a 180 fokos forgásra használt yaw-parancsokért is lehet VAC-bant kapni, ha épp olyan napja van az anti-cheatnek. De miről is van szó?

Nos, a CS:GO-ban létezett egy indítási parancs, ami úgy fest, hogy a CS2-ben is használható. A „-insecure” arra való, hogy kikapcsolja a VAC-t. Viszont cserében nem enged fel VAC által ellenőrzött szerverekre, érthető okokból. Ha ezzel próbálkoznánk a CS:GO-ban, akkor feldobna egy üzenetet a játék és abbahagyná a csatlakozási folyamatot. De a CS2-ben hiába használod a parancsot, nincs se üzenet, se ledobás, simán mehetsz akár Premier MM-re is. Mivel ez távol áll attól, ahogyan működnie kellene, többen is jelentették már a bugot. Azonban a javítás annak ellenére sem érkezett meg hozzá, hogy van, aki több mint egy hete közölte a Valve-val a problémát.

Ezeket olvastad már?

A helyzetet egyébként tovább bonyolítja, hogy az emberek nem teljesen biztosak abban, hogy a parancs még mindig működik-e vagy sem. Korábban láthattuk, hogy a Valve kivett olyan csoda parancsokat a játékból, amelyekről az emberek azt gondolták, hogy a CS:GO-hoz hasonlóan befolyásolják a játékot, aztán mégsem. Ezért most is két forgatókönyv létezik:

1) Tényleg van egy bug, ami miatt ki lehet kapcsolni a VAC-t – ez elég ijesztő lenne.
2) Azért nem kiabál a játék, mert nincs rá oka: vagy nem csinál a parancs semmit, vagy ha CS2-ben VAC-szerverre csatlakozol, akkor az a beállítástól függetlenül betölti a VAC-t. Ezutóbbi azért is tűnik valószínűnek, mert a Valve más beállításokat is képes felülírni, például a 128-as tickrate-et is megölték egyetlen kliens-frissítéssel.

Mi csak annyit tudunk tanácsolni, hogyha nem tudod mit csinálsz, akkor inkább kerüld el a parancs használatát! Ha pedig tudod, hogy mit csinálsz, akkor is.

Kövess Minket!Gamer szótár