Az anti-cheat lenne a Valve elsőszámú prioritása?

Az anti-cheat lenne a Valve elsőszámú prioritása?

A Valve feláldozta az átlagjátékosokat, hogy egy jó Majort kaphassunk. De most, hogy vége, itt az ideje, hogy leszámoljanak a csalókkal.

Ha a Counter-Strike 2-re gondolunk ma, akkor eszünkbe juthat sok jó dolog. Például a nemrég tartott Major, ahol elemzőként flashie is bajnokká vált. Vagy az, hogy egyre pofásabb pályákat dob össze a közösség a Source 2 motorral. De azért vannak negatívumok is. Pont az említett Majorön történt meg az első olyan eset, amikor megszakítottak egy meccset verekedés miatt. Az egyik mérkőzés egy driverhibán ment el a Virtus.pro csapatának. Mindennek a tetejébe pedig annyi csaló van, mint égen a csillag.

Hiába üzent Pasha Lord Gabennek az év elején, hogy kezdjenek valamit a csalókkal, mert eddig láthatóan azzal foglalkoztak, hogy a Majorre minél jobb állapotba kerüljön a játék. Ez egyébként – azt a sorsfordító driverhibát leszámítva – sikerült is, rég láttunk ennyi és ilyen szórakoztató meccset. De cserében az átlagjátékost feláldozta a Valve. Hónapok óta csak várunk és várunk egy belengetett VAC-frissítésre, ami nem jön. Ha valaki csak egy kicsit is komolyabban gondolja a játékot, tehát napi szinten tolja, lépked felfelé a ranglétrákon, akkor garantáltan jönni fognak a csalók egy bizonyos szinttől felfelé, ami a FACEIT-re tereli a felhasználókat a Premierről. De talán már úton lehet a megoldás – legalábbis ha hihetünk a Talking Counter podcastben elhangzottaknak.

Ezeket olvastad már?

Jason „moses” O'Toole-t, Chad „SPUNJ” Burchillt és Janko „YNk” Paunovićot aligha kell bemutatni bárkinek is, aki követi a tier 1-es rendezvényeket, hiszen lassan egy évtizede élvonalbeli kommentátorok, elemzők. YNk-t leszámítva mindannyian dolgoztak a koppenhágai Majorön, ahol beszélgethettek a Valve helyszínre utazó munkatársaival. Elmondásuk szerint igen kriptikus beszélgetőtársak a CS2 fejlesztői, és gyakrabban kérdeznek, mint válaszolnak. Ennek ellenére moses azt állítja, hogy „az volt a benyomásom, hogy az Anti-Cheat az elsőszámú prioritásuk”. Ezt SPUNJ is megerősítette, majd amikor moses visszavette a szót, annyival zárta a gondolatot, hogy „ennél mélyebben nem mehetek bele”. Szóval csak készül az az új VAC, meg lehet nyugodni, a Valve nem felejtette el. Csak győzzük kivárni, ugyebár.

Kövess Minket!



Gamer szótár