Isten keze kellett hozzá, de ott lesz a G2 a Major rájátszásában

Isten keze kellett hozzá, de ott lesz a G2 a Major rájátszásában

A MOUZ a CS2 megjelenése óta először mutathatja meg, hogy mire képesek, ha nincs az útban a FaZe.

Nyolc csapat – csupán ennyien maradtak versenyben ma virradóra a PGL Major Koppenhágán. A magyar rajongóknak nincs oka a szomorúságra, hiszen torzsi és a MOUZ egy magabiztos 3-0-val elsőként jutott tovább a múlt heti csoportkörből. Ellenben a FURIA, a HEROIC, a Complexity és a Virtus.pro szurkolóinak kemény pofon volt az elimination stage, mert a várakozásaikkal szemben mindannyian idejekorán kihullottak. A VP esete különösen lesújtó volt, hiszen lényegében egy bugon ment el az orosz ötös győzelme a G2 elleni kiesési rangadón.

Mi történt? Nos, 11-11-nél két körre volt a Virtus.pro a végső győzelemtől. Úgy tűnt, hogy egy sikeres B-támadással átveszik a vezetést Infernón. Ám ekkor vagy a Valve múlasztása, vagy valami isteni közbeavatkozás révén Jame egyszer csak lefagyott, mielőtt fedezékbe vonulhatott volna. Mint később m0NESY egy HLTV-nek adott interjúban megerősítette, ha ez nem történik meg, valószínűleg mentenek, vagyis átadják az előnyt a VP-nek. A PGL szerint kifagyott Jame gépén az NVIDIA driver, ez okozta a hibát, ami miatt HooXi egy tárból lelőhette őt. Ezen felbuzdulva a G2 visszafoglalta a lerakót és megnyerte a kaotikus kört. A hiba elhárítása érdekében technikai szünetre volt szükség, ezzel teljesen megtört a VP lendülete. Infernót végül 11:13-ra veszítették el, majd Anubison egy még fájdalmasabb, 6:13-as verést kaptak.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére ennél több dráma nem jutott az elimination stage-re. Sőt, a párizsi Majorrel szemben most egy olyan mezőny állt össze a rájátszásra, ami miatt még érdemes is követni az eseményeket. Említettük már, hogy a MOUZ és a G2 ott lesznek – ők pont egymás ellen kezdenek a negyeddöntőben. De rajtuk kívül kapunk még Cloud9–Vitality, FaZe–Spirit és Eternal Fire–NAVI rangadókat is. Tehát a nyolc rájátszásbeli ötösből hét a világ legjobbjai közül került ki, aminél jobb forgatókönyvet aligha lehetne írni.

A G2 leginkább a szerencsének köszönheti, hogy a rájátszásban van, szóval meglepődnénk rajta, ha a MOUZt valahogyan legyőznék. ZywOo egészen eddig betegen játszott Koppenhágában, ez pedig nagyon negatív hatással volt a képességeire. Ha viszont meggyógyul csütörtökre, akkor a Cloud9 ellen az AWP-kérdés miatt érdekes mérkőzés lehet ez, mert a francia se valami sokat forgatta mostanában. A FaZe–Spirit ugyebár az IEM Katowice döntőjének visszavágója lesz, meglátjuk, hogy most milyen eredmény születik. Az EF és a NAVI összecsapása pedig azért lehet izgalmas, mert egyrészt szurkolhatunk flashienek, másrészt mindkét csapat remek formában van, éhezik a sikerre.

A profi CS2 rajongóiként mi most már nagyon megnéznénk egy Spirit–Vitality mérkőzést, hogy kiderüljön, mire megy ZywOo donk ellen. Szóval az ágrajz azon oldalán egy icipicit ilyen irányba hajlunk a narratíva érdekében. De ha ennél még nagyobbat akarunk álmodni, akkor egy MOUZ–Spirit döntőre nem mondanánk nemet. És nem csak azért, mert torzsi. Nem csak azért, mert az övé az egyetlen csapat, ami Katowice óta képes volt megverni LAN-on a Spiritet. Hanem azért is, mert a Xyp9xszel erősítő ötös most végre megmutathatja, hogy mire képesek, ha nincs az útban a FaZe. A CS2 megjelenése óta minden egyes versenyen karriganék miatt esett ki a MOUZ, de most a másik oldalára kerültek az ágrajznak, ezzel kikövezve torzsiék előtt az utat a döntőig.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár