Fallout 4: PlayStation Plusszal játszhatatlan és a bugok kinyírják a mentéseket

Fallout 4: PlayStation Plusszal játszhatatlan és a bugok kinyírják a mentéseket

A Fallout 4 next-gen frissítése óta csak a festék száradását bámulhatják szórakozásképpen azok, akik a PlayStation Plus előfizetésük részeként szeretnének visszatérni a kies tájakra túlélni.

Mint tegnap is írtuk, megjelent a Fallout 4 next-gen frissítése, melynek mottója a valamit, valamiért kellene legyen. De nem is gondoltuk, hogy mennyire igazunk volt ezzel az állítással, mert nem elég, hogy a modokat határozatlan időre kicsinálta a Bethesda ezzel a lépésével, még az a kevés dolog sem működik a játékban rendesen, ami most megjelent. Ha pedig PlayStation Plus előfizetéssel akarsz játszani, azt egyelőre jobb, ha elengeded.

Az elsősorban az Xbox Series X|S-es és PlayStation 5-ös kiadások felturbózására szánt update miatt – ki tudja még, meddig – le kell mondanunk a Fallout Londonról. Rendben, legyen így, ha tényleg next-gen lesz cserében a játék. De PC-n még a fránya ultrawide monitor támogatás sem működik rendesen, mert beállítható ilyen felbontás, de csak szétnyújtja a képet a Fallout 4. Konzolokon az extra képkockáknak lehet örülni, de előfordulhat, hogy végleg bukod a bugok miatt a mentéseidet, ha azokhoz korábban modokat használtál. Annyival meg nem lett szebb a játék, hogy a népszerűségének csúcsán ilyenekkel értelme volt tönkrevágni.

Ezeket olvastad már?

PlayStationön viszont nem kell aggódni ezek miatt, ha a PlayStation Plus előfizetéssel szerezted meg a játékot, mert így nem is játszható. Az Extra és Premium katalógusban elérhető lesz majd a Fallout 4, ha a Bethesda megoldja ezt a furcsa problémát, addig meg marad a száradó festék bámulása.

Különösen zseniális, hogy többen is arról számoltak be a stúdió posztja alatti kommentek között, hogy az Essentialsban elérhető PS4-es változatnál fizetni kell azért, hogy elérhető legyen a frissítés. Ami két okból is furcsa: egyrészt a játékban szereplő felirat szerint mindenkinek ingyenes az update, másrészt a Bethesdának nincs információja arról, hogy mi a helyzet ezzel vagy a PS+ Collection kiadással. Szóval az is benne van a pakliban, hogy ez így marad.

A Bethesda teljes közleménye a PS Plux Extrával kapcsolatos problémákról:

„Úgy látjuk, van némi félreértés az ingyenes Fallout 4 next-gen frissítés kapcsán a PlayStation Plus Extra tagok esetében. A Fallout 4 frissítése a PlayStation Plus Extra felhasználók számára is elérhető lesz a PlayStation játékkatalógusán keresztül. Nagyra értékeljük a türelmeteket, amíg a csapatok dolgoznak az ügyön.

Kövess Minket!



Gamer szótár