Letaszították Twitches trónjáról a LoL-t

Letaszították Twitches trónjáról a LoL-t

Már nem a League of Legends a legnézetteb játék a Twitchen. A Riot Games sikerjátéka elől ismét a Rockstar sikerjátékának sikerült elvinni az első helyet.

A tavalyi év végén azt gondoltuk több mint 10 év után kifogyott végre a szufla a 2013-ban megjelent sikerjátékból, az idei év első negyedévében viszont úgy néz ki, ismét a Grand Theft Auto V a legnépszerűbb játék a Twitch-en. Évről évre egyre szorosabbá vált a verseny a két cím között, olyannyira, hogy 2023 utolsó negyedévében már a League of Legends-et volt a legtöbbet nézett játék a népszerű streaming portálon. Minden jel arra utal, hogy a decemberben kiadott GTA 6 bemutató nem csak a jövőre érkező játék iránt keltette fel az érdeklődést, A megmozgatta Los Santosba visszavágyókat is.

Nagyon pörög a streaming

A top 10 játék kategória átlagosan 31%-os növekedéssel zárta 2024 első negyedévét, de közülük is kiemelkedő a Counter Strike és az Escape From Tarkov. A Valve shootere tavalyi év végéhez képest 72%-al teljesít jobban a Twitchen, ami leginkább a CS2-vel nagy lendületet kapó esport közvetítéseknek tudható be. A Battlestate Games által hegesztett hardcore játékosokat megcélzó extraction shooter még a Counter Strike-nál is nagyobb növekedést produlált, több mint 2x annyian nézték az Escape From Tarkov közvetítéseket, mint a tavalyi év végén.

Top 10 Gaming:

  1. Grand Theft Auto V - 590 millió
  2. League of Legends - 526 millió
  3. Counter Strike - 299 millió
  4. Valorant - 298 millió
  5. Fortnite - 235 millió
  6. Dota 2 - 165 millió
  7. Call of Duty: Warzone - 145 millió
  8. Minecraft - 144 millió
  9. Escape From Tarkov - 136 millió
  10. Apex Legends - 113 millió

Ti melyik játékokat szoktátok nézni Twitchen?

Kövess Minket!



Gamer szótár