Fortnite: Többé nem táncolhatjuk le ellenfeleinket?

Fortnite: Többé nem táncolhatjuk le ellenfeleinket?

Ti szoktátok ezzel bosszantani a több játékost, vagy nem bánjátok a döntést?

Mióta a multiplayer videójátékok léteznek, azóta részét képezik ennek a világnak a különféle játszmák az ellenfelek között, mellyel egymás legyőzésén túl, a másik moráljának rombolása, és kedvének elrontása is zajlik. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak ilyen tapasztalatai, lehet az hangcsevegéses beszólás, írásbeli piszkálódás, a másik karakterének meggyalázása, és még sorolhatnám. A Fortnite-on belül erre egy szolidabb, de annál idegesítőbb megoldást találtak ki a játékosok, mégpedig a letáncolást. Ez azt jelenti, hogy miután végzel valakivel, és míg ő pár másodpercig kénytelen téged nézni, kiválasztasz egy olyan emote-ot, amit te sem látnál szívesen fordított helyzetben. Az Epic Games úgy döntött, hogy itt az ideje ezen változtatni.

A legújabb frissítéssel bekerült egy funkció, ahol kikapcsolhatjuk az ellenfelek toxikus hangulatjeleit, így amikor használják, mi úgy látjuk, mintha egy helyben állna a karakterük. Összesen négy emote került fel a listára – a Take the L, a  Laugh It Up, a Whipcrack és a Make It Plaintain. Több száz hasonló táncmozdulattal találkozhatunk a játékban, melyek között bőven akadnak további olyan darabok, amik könnyedén befértek volna az előzőek mellé. Idővel talán majd bővül a sor.

Sokan nehezen viselik a megaláztatás még ilyen apró szintjét is, de a közösség többsége teljesen felháborodott a döntésen. Úgy vélik, hogy felesleges ennyire puhánynak lenni, és ezzel egy nagyon fontos elem távozott a játékból. Személy szerint úgy gondolom, hogy a Fortnite-ban így is nagyon kevés esetben lehetett konfrontálódni, és a letáncolás legyen egy játékos legnagyobb problémája. Ugyanakkor megértem, ha valakinek az idegrendszere nem viseli el ezt a terhelést, és inkább a funkció bekapcsolása mellett dönt.

Egy biztos. A letáncolás velünk marad, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy az ellenfelünk éppen látni fogja-e, így egy próbát még mindig megér a dolog.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN