Jön az MNEB S6, de megváltozott a felhozatal

Jön az MNEB S6, de megváltozott a felhozatal

Nyolc versenyszámmal és 10 milliós összdíjazással jön az MNEB 6. évada, pontosabban már el is kezdődött néhány hete a HUNESZ EA FC Masters mérkőzéseivel.

Lassan fél éve már annak, hogy véget ért a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság ötödik szezonja, de aggódni nem kell, idén sem maradunk MNEB nélkül. Sőt, igazság szerint már el is kezdődött a szezon, hiszen néhány hete már tart a HUNESZ EA FC Masters powered by K&H versenye, ami idén is része az aktuális MNEB-szezonnak. Persze nem áll meg ennyinél a kínálat, habár nem minden játék tér vissza a tavalyi kínálatból. Idén ugyanis megújult az MNEB, hatodik alkalommal, új formában tér vissza a versenysorozat, amiben 10 millió forintot osztanak szét az egyes versenyek legjobbjai között.

Az áprilistól októberig futó versenysorozat része a Rainbow Six Siege Masters, a HUNESZ EA FC Masters powered by K&H és a K&H SIMLIGA powered by HUMDA. A lebonyolítás a játékosok változó igényeinek megfelelően módosult, így a K&H MNEB Rainbow Six Siege Masters két szezonban, hat csapatos liga rendszerben fog zajlani, a K&H SIMLIGA powered by HUMDA pedig népszerű játékokban várja a szimulátorsportok kedvelőit. A HUNESZ EA FC Masters powered by K&H ebben az évadban kiterjesztett ligarendszerű formátumban kerül megrendezésre, így a szezon összes mérkőzését online követhetik majd az érdeklődök. 

Ezeket olvastad már?

„A hosszú távú együttműködés, partnerség az üzleti élethez hasonlóan a sportban is rendkívül fontos, hiszen ez teremti meg azt a közös gondolkodást, bizalmat és stabilitást, ami a folyamatos fejlődés alapja. Erre pedig szükség is van a sportnak ebben a legdinamikusabban változó sportágában ahhoz, hogy a versenyzők a legjobb teljesítményt kihozhassák magukból, megmutathassák eltökéltségüket, elkötelezettségüket” – hangsúlyozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője, a K&H Csoport ugyanis a kezdetektől támogatója a magyar e-sport bajnokságnak.  

„A Magyarországon eddig példátlan történelemmel rendelkező e-sport versenysorozat, a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, igazi kezdet lehet minden olyan játékosnak és csapatnak, akik az e-sport karrierjük első lépéseit professzionális és szervezett körülmények között tennék meg” – nyilatkozta Biró Balázs, a HUNESZ Főtitkára.

Sajnos idén az első szezon óta szerepeltetett League of Legends kimarad a kínálatból, a hazai LoL-közösségnek más verseny után kell néznie. A társult bajnokságokban viszont idén is megtalálható lesz a K&H MNEB Rocket League Hungarian Open és a K&H Hungarian Pro Clubs League is. Előbbi egész évben folyamatosan fut, két fő szezonból és több különálló eseményből áll, utóbbi pedig három szezonnal érkezik.

Kövess Minket!Gamer szótár