Az Egyesült Államok hadserege a Helldivers 2-t használja toborzáshoz

Az Egyesült Államok hadserege a Helldivers 2-t használja toborzáshoz

Ez vajon tényleg jó ötlet, vagy csak egy kétségbeesett próbálkozás?

A Helldivers 2 brutális menetelésen van túl, és még mindig sok százezren játszanak vele napi szinten. Kétségtelenül az idei év egyik nagy meglepetése, ahol a játékosoknak különböző bolygókra látogatva kell terjeszteniük a demokráciát, mely eléréséhez gyötrelmes harcokon át vezet az út. Elképesztő fegyverek, robotruhák, gigászi csaták és szörnyek várnak az arra vállalkozókra. Ezenfelül is számtalan lövöldözős és háborús játék létezik, mely fiatalok millióit szippantja be, ami az utóbbi időben szemet szúrt a különböző szerveknek  mint például a rendőrség vagy a katonaság –, akik úgy döntöttek, hogy ezt megpróbálják kihasználni. Így történhetett meg, hogy nemrég a Call of Duty népszerűségét kihasználva próbáltak utánpótlást szerezni a rendőrségnek, most pedig a Helldivers 2-t használta fel az Egyesült Államok hadserege a toborzási folyamatok során.

Egy X-felhasználó osztotta meg, hogy a katonaság a saját e-sport csapatát népszerűsíti a Helldivers 2 által, ami természetesen azt a célt szolgálja, hogy minél több fiatalt toborozzanak. Ez sokaknál teljesen kiverte a biztosítékot.

Sokak szerint itt is ugyanaz a probléma áll fenn, mint a fentebb említett CoD-os példa esetében. A valódi hadsereget olyan fényben szeretnék feltüntetni, mintha csak egy videójátékról lenne szó, miközben mindenki tudja, hogy a kettőnek a valóságban semmi köze egymáshoz. A fenti videó nagy visszhangot keltett, és a legtöbbek szerint ez egy kétségbeesett próbálkozás, hogy valahogyan elérjék a fiatalokat. A játékosok viszont azt a visszajelzést adták, hogy köszönik, de ők jól megvannak a monitor mögött.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár