Dwayne Johnson 50 milliós kárt okozott legújabb filmjénél a viselkedésével

Dwayne Johnson 50 milliós kárt okozott legújabb filmjénél a viselkedésével

Úgy tűnik a forgatásokon nem olyan egyszerű vele az élet, mint amilyennek megismerhettük őt a videóiból.

Dwayne „The Rock” Johnson, vagyis A szikla több, mint két évtizede örvendezteti meg a közönséget a látványos akció-vígjátékokkal, és mára már akkora követőbázissal rendelkezik, hogy nem véletlenül ő az egyik legjobban fizetett színész. Azonban úgy tűnik a videókban mindig mosolygós, kedves és barátságos úriember a forgatások során már koránt sem rendelkezik ilyen nagyszerű kvalitásokkal. A Red One, az Amazon MGM gondozásában készülő karácsonyi film, a műfaj jeles képviselőivel szemben két hatalmas előnnyel rendelkezik: jóval nagyobb költségvetés állt a rendelkezésre és sztárok adják hozzá a nevüket. Mindenesetre a most kiszivárgott beszámolók szerint Johnson hírneve és munkamorálja erősen megkérdőjelezhető a munkafolyamatokat illetően.

Ezeket olvastad már?

Eredetileg a 2023-as karácsonyi szezonban mutatták volna be a Red One-t, de egy váratlan húzással végül idén novemberre halasztották – állítólag a tavalyi sztrájkok miatt. De az igazi történet sokkal zavarosabb.

A gyártási problémák Johnson késéseivel kezdődtek, és a professzionalizmusának a hiányával fokozódtak, de az sem tett jót a produkciónak, hogy a producerek tapasztalatlanok voltak, és például emiatt a költségvetés elérte a 250 millió dollárt – egy ilyen összegből már egy szuperhősfilmet is össze lehetne rakni.

A bennfentesek azt állították a TheWrap-nek, hogy egyes esetekben Johnson nyolc órát késve jelent csak meg, ezért külön napokat kellett kiírni az ő jeleneteihez. A hírek szerint A szikla állítólagos késedelmei 50 millió dollárral emelték meg a büdzsét. Az egyik legszomorúbb dolog az egészben, hogy az egyik stábtag szerint Johnsont egy cseppet sem érdekelte, hogy miatta nem tudnak haladni:

„Dwayne-t tényleg nem bántja.”

A másik vele kapcsolatos eset, ami kiborította a stábot, hogy nem volt hajlandó egyetlen nyilvános mosdót sem használni, ezért vizespalackba pisilt, hogy időt takarítson meg.

„Elvégezte a dolgát egy Voss vizespalackba, és a csapatának vagy a PA-nak kellett azt kidobnia.”

Nem ez volt az első eset, hogy A szikla felingerelte a munkatársait. Korábban Vin Diesel is jelezte már, hogy nem tetszenek neki Johnson késései – ők aztán később össze is vesztek, majd az új Halálos iramban filmre már szent volt a béke –, amelyről szintén bennfentesek számoltak be. A 2020 őszén debütáló Netflixes alkotás, a Red Notice gyártása során Ryan Reynoldsék is öt órát vártak rá, majd mikor megjelent, a számonkérés egy hatalmas vitába torkollt, amelyet követően Johnson elviharzott. A két sztár évekig nem beszélt egymással, mígnem a közelmúltban végül csak kibékültek – a Red Notice folytatását is berendelte a Netflix, de azóta nem történt előrelépés a projektben.

Kövess Minket!



Gamer szótár