A Helldivers 2 megúszta, de egy másik Sony játékhoz kelleni fog a PSN-fiók

A Helldivers 2 megúszta, de egy másik Sony játékhoz kelleni fog a PSN-fiók

A Helldivers 2-höz nem kell a PlayStation Network regisztráció a továbbiákban, de a hamarosan PC-re is érkező Ghost of Tsushima esetében már nem volt ilyen bőkezű a Sony.

Múlt hét pénteken egy igencsak megkérdőjelezhető döntéssel állt elő a Sony, miszerint a hónapok óta piacon lévő Helldivers 2-höz kötelező lett volna a PlayStation Networkön fiókot csinálni még akkor is, ha PC-n játszik valaki. Ezzel a világ 177 területén, országában tették elérhetetlenné a Steamen a játékot. Mondanunk sem kell, ez hatalmas botrányhoz vezetett. Szerencsére hétfő reggelre a japánok is belátták, hogy ez rossz döntés volt, ezért inkább kihátráltak. Persze igazán csak akkor örülhetnek majd az így megkárosított játékosok, amikor a Steamen ismét játszhatóvá teszik a Helldivers 2-t számukra.

Készülhetnek azonban azok, akik a május 16-án érkező Ghost of Tsushimával szeretnének PC-n játszani. A Sony és a Sucker Punch ott ugyanis nem tervez változtatni azon, hogy PlayStation Network regisztrációhoz kötik a játékot. Igaz, valamivel kedvezőbb lesz a helyzet ez esetben a fejlesztők szerint: csakis akkor fogják PSN-fiók készítésére kötelezni a vásárlókat, ha a Legends nevű többjátékos móddal is szeretnének próbát tenni az asztali gépeiken.

Ezeket olvastad már?

Még május 3-án egy kommentre válaszolva árulta el a Sucker Punch, hogy a legtöbb embert érdeklő egyjátékos, offline módhoz nem lesz szükség a PSN-re. Ha valaki mondjuk trófeákat szeretne gyűjteni a játékkal együtt debütáló PlayStation overlayen keresztül a kampány közben, akkor ez értelemszerűen nincs így, bár nem nehéz belátni, miért. Továbbá az is jobb helyzetet idéz elő, hogy még a megjelenés előtt kiderült, mit terveznek, nem sunyiskodtak. Tehát ha valakinek nincs ínyére a PSN, akkor legalább nem fogja egyik napról a másikra elveszíteni a Sony régiózára miatt a játékához való hozzáférést, mint a Helldivers 2 esetében történt. Legalábbis ez a remény, aztán május 16-án meglátjuk, mi a valóság.

Kövess Minket!



Gamer szótár