Új PvE játékon dolgozhat a Blizzard?

Új PvE játékon dolgozhat a Blizzard?

Év elején még 1900 embert bocsájtott el a Microsoft a játékipari szekciójából, most új PvE játékot fejlesztene a Blizzarddal, amire ráadásul friss alkalmazottakat keres.

Nem sokkal  azután, hogy a Microsoft bevásárolt játékstúdiókból és megszerezte az Activision-Blizzard-King hármast, el is bocsájtott 1900 alkalmazottat a cégektől. Nem tudtuk akkor még, hogy mi a terve pontosan az óriásvállalatnak a World of Warcraft, Diablo, Starcraft és Overwatch készítőivel, most úgy tűnik kaptunk pár jelet, hogy mégis mi lehet a következő lépés a jobb napokat is megélt Blizzard életében.

Május 8-9. között több rejtélyes Blizzardos álláshirdetés is megjelent az álláskereső oldalakon, amikben a kaliforniai székhelyű cég egy még be nem jelentett többjátékos, történet alapú játékhoz keresnek designereket és fejlesztőket.

Az álláshirdetések között szemezgetve nagyjából össze tudunk rakni egy képet arról, milyen játékhoz is keres igazából alkalmazottakat a Blizzard, például a "Kreatív Rendező" hirdetésükben "több szezonon átívelő történet fejlesztése" is ott van a felelősségek között.

Egy másik hirdetés szövegében pedig "karakter és csapatjáték alapú központi fantázia" szerepel. Egy harmadi, a harcrendszer designer pozíció leírása például Boss harcokat és szörnyeket említ:

"A te kezeid között a szörnyet érdekesek, emlékezetesek és kihívóak lesznek, a kezdeti fenyegetésektől egészen a legendás boss találkozásokig amiről a játékosok évtizedeken át fognak majd beszélni." 

Egyik hirdetés szövege sem tesz említést arról, hogy a Blizzard egy új vagy már meglévő IP-n szeretne dolgozni, de a feltételezések szerint valószínűbb, hogy az utóbbi. Például Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója korábban tett utalásokat arra, hogy mennyire szívesen felélesztené a StarCraft szériát a cég kezei között.

Nem olyan régen a Blizzard menesztette az Overwatch 2 PvE tartalomért felelős részlegét, szóval nem gondolnánk, hogy az új alkalmazottak az aréna shootert fejlesztő csapathoz csatlakoznának.

Ti milyen játékot látnátok szívesen a Blizzardtól?

Kövess Minket!



Gamer szótár