Thor helyrekalapálta az MCU kritizálóit

Thor helyrekalapálta az MCU kritizálóit

Az elmúlt egy évben több neves filmes is nekiment a szuperhősfilmeknek, és különösen az MCU-ra fakadtak ki, amire most a Thor sztárja, Chris Hemsworth is megmondta a frankót.

Az elmúlt néhány évben több nagy filmrendező – köztük Martin Scorsese, Quentin Tarantino és Francis Ford Coppola – is hangot adott negatív véleményének, és erőteljesen ekézték a képregényfilmeket (pontosabban arról értekeztek a közösségi médiában, hogy a Marvel Studios produkciói mennyire egyeduralkodóak), erre pedig a Thor sztárja, Chris Hemsworth is reagált.

Ezeket olvastad már?

A Furiosa: A Mad Max Saga színészét a The UK Timesnak adott interjúban kérdezték meg erről a jelenségről, vagyis hogy a befutott filmkészítők folyamatosan támadják a Marvel-filmeket.

„Azoknak a srácoknak is voltak olyan filmjeik, amelyek nem működtek – mindannyiunknak voltak. Amikor arról beszéltek, hogy mi a baj a szuperhősökkel, azt gondoltam, király, mondjátok el ezt annak a sok millió embernek, akik nézik őket. Vajon mind tévedtek?”

Az igazsághoz tartozik, hogy a legtöbb kritika inkább abból a felfogásból eredt, hogy a képregényfilmek (és általában a hatalmas stúdiók) végső soron hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kisebb, független és művészfilmek teljesen eltűnhetnek a mozikból, továbbá  az általuk elkészített alkotások színvonala is visszatetszést váltott ki.

Persze könnyebb megvédeni a Marvel stúdiót, amikor a csúcson vannak, és minőségi tartalmat adnak ki, de az MCU az utóbbi időben határozottan letért a helyes útról, és egyre gagyibb produkciókkal rukkoltak elő, és ezek rendre meg is buktak a pénztáraknál, elég csak a Hangya és Darázs: Kvantumániára, a Marvelekre, vagy a Thor: Szerelem és mennydörgésre gondolni.

Kövess Minket!



Gamer szótár