Hamarosan bekerülhet a ChatGPT az iPhone-okba

Hamarosan bekerülhet a ChatGPT az iPhone-okba

Eddig nem várt funkciókkal bővülhet az iOS 18.

A ChatGPT volt a 2023-as év egyik legfelkapottabb témája, hiszen olyan technológia ugrást valósított meg vele az OpenAI, ami mindenki jövőjére hatással lehet. Azóta számos helyen használják napi szinten ezt a mesterséges intelligencia programot, és könnyítenek meg vele megannyi hosszadalmas folyamatot, vagy csak teszik kicsit egyszerűbbé a leghétköznapibb dolgokat. A különböző cégek jelenleg is gőzerővel dolgoznak saját rendszereiken, és igyekeznek mindenki számára minél hasznosabbá tenni őket. Ebben jelenthet hatalmas lépést az, hogy a legújabb hírek szerint a ChatGPT funkciói hamarosan bekerülnek az iPhone-osok telefonjaiba.

A Bloomberg számolt be arról, hogy az Apple és az OpenAI megállapodást kötött, miszerint az iOS 18-ban már elérhető lesz a ChatGPTígy a felhasználók kihasználhatják a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőségeket. Emellett úgy tudni, hogy Google-lel is tárgyalásokat folytatnak a Gemininek elnevezett chatbotjukkal kapcsolatban, azonban itt még nem történt megállapodás.

Összességében ez egy szuper, ugyanakkor érdekes fejlemény is, hiszen az Apple tavaly még megtiltotta az alkalmazottai számára, hogy használják ezen programokat, ugyanis szerintük bizalmas adatok kiszivárogtatására alkalmasak. Mivel azóta 180 fokos fordulatot vettek, valószínűleg kiderült, hogy ez a félelem alaptalan volt, és mostantól az almás cég fókuszálhat arra a célra, miszerint idővel minél több mesterséges intelligencia funkciót építsen bele az eszközeibe. 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár