A Riot segítségét kéri a VALORANT streamer, akit csapattársa szexuálisan zaklatott

A Riot segítségét kéri a VALORANT streamer, akit csapattársa szexuálisan zaklatott

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen fordul elő a VALORANT közösségén belül.

Ahogy a játékosok egyre több órát ölnek online játékokba, annál nagyobb az esélyük arra, hogy felháborító dolgokkal találkozzanak a szöveges és a hangcsevegésen keresztül. Általában sajnos nem is kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy az ember belefusson egy rasszista, szexista vagy bármilyen hasonló módon viselkedő személybe, akik ellen csak annyit tehetünk, hogy jelentjük a profiljukat, és reménykedünk abban, hogy megkapják méltó büntetésüket. Az a helyzet, hogy a fejlesztők is nehéz helyzetben vannak, hiszen nem egyszerű dolog szűrni az élő kommunikációt, és sok esetben az utólagos büntetéskor már késő. A napokban újabb tartalomgyártó vált online szexuális zaklatás áldozatává a VALORANT keretein belül, és arra kéri a Riotot, hogy radikális lépést tegyenek az ügyben.

Taylor Morgan – ausztrál Twitch streamer – a napokban VALORANTot közvetített, mikor az egyik csapattársa azt kérdezte tőle „tudja-e, milyen érzés a nemi erőszak", majd, hogy „tudni akarja-e”. Morgan ezután inkább elhagyta a meccset.

„Soha semmi sem akadályozza meg ezeket az embereket abban, hogy így cselekedjenek, amíg a hardvertilalom be nem lép. Soha többé nem játszhatják a játékot. Tudom, hogy hallasz minket. Tudom, hogy látsz minket. Ha ez büntetlenül marad, akkor ezt aktív cselekedetnek fogom fel, és tudom, hogy semennyire nem érdekelnek a játékotokat játszó nők és kisebbségek, és bojkottálni fogok” – üzente Morgan a Riotnak.

A hozzászólások között rengetegen álltak ki mellette, és sürgették a Riot reagálását. Morgan később közzétette, hogy végül eltiltást kapott, mivel elhagyta a meccset.

Ezeket olvastad már?

Tényleg elképesztő, hogy az online térben milyen mértékben van jelen az ilyesfajta kommunikáció, aminek a megoldása szerintem is a végleges eltiltás lenne. Végső soron mégiscsak szórakozásra és kikapcsolódásra szolgálnak a videójátékok, mely élményt teljesen tönkretesznek az elfogadhatatlanul megnyilvánuló személyek.

Kövess Minket!



Gamer szótár