Nem fogod elhinni mire képes a ChatGPt legújabb verziója

Nem fogod elhinni mire képes a ChatGPt legújabb verziója

A mesterséges intelligencia úttörőjének számító OpenAI bemutatta legújabb ChatGPT fejlesztését, egyre durvább mire képes az AI.

Valószínűleg 2024-ben már senkinek sem kell bemutatni a ChatGPT-t, a fejlesztő OpenAI most bemutatta legújabb fejlesztését a mesterséges intelligencia rendszeréhez, ami minden felhasználó számára elérhető lesz majd. A ChatGPT-4o a ChatGPT-4-es verziójának egy módosított változata. Az fejlettebb rendszer sokkal gyorsabb mint elődje illetve fejlesztettek szöveg-, kép- és hangfelismerő rendszerein. Mira Murati, az OpenAI technológiai vezetője hétfőn az élőben közvetített bemutató során bejelentette még, hogy a fejlettebb AI minden felhasználónak ingyenesen elérhető lesz majd, a fizető felhasználók pedig az alap teljesítmény legalább ötszörösével számolhatnak.

A fejlesztők nem csak beszéltek, élő adásban mutatták be a ChatGPT legújabb technológiáját. A mesterséges intelligencia annyival gyorsabb lett, hogy már élő párbeszédet is tud tartani a felhasználókkal, az eszköz kameráján keresztül felismeri környezetét, megjegyzi a látottakat és szóban kommunikál a környezetében lévő emberekkel vagy akár más AI-jal:

Hihetetlen, hogy a szoftver mikre képes, a bemutató anyagok között például láthattunk olyat is, ahol a ChatGPT egy mobil eszköz kameráját és mikrofonját felhasználva fogad be információkat egy aranyos kis kutyusról, majd az eszköz hangszóróján keresztül reagál a látottakra és hallottakra:

A mesterséges intelligencia technológia továbbra is elképesztő tempóban fejlődik, mi alig várjuk, 2024-ben érkezhet az OpenAI szoftvere az Apple eszközeire, a hasonló együttműködések pedig csak tovább felgyorsítják majd a technológia fejlődését.

Alig várjuk, hogy az OpenAI még jobban elkápráztasson minket AI rendszereikkel.

Ti mit gondoltok a mesterséges intelligenciáról? Esetleg ijesztőnek tartjátok a informatika ilyen irányú fejlődését?

Kövess Minket!



Gamer szótár