Ez lehet a bizonyíték arra, hogy az Arena Breakout tényleg egy béna Tarkov másolat

Ez lehet a bizonyíték arra, hogy az Arena Breakout tényleg egy béna Tarkov másolat

Megpecsételheti az Arena Breakout: Infinite sorsát, ha kiderül, hogy tényleg plagizáltak.

Az eddig csak telefonokon elérhető Arena Breakout: Infinite még meg sem jelent, de az első gameplayek alapján már most az Escape from Tarkov gyilkosaként hivatkoznak rá, hiszen egy tökéletes ingyenes alternatívát nyújt, ami sok elemében még jobb is a Battlestate Games játékánál. Ez természetesen odavágott a Tarkov fejlesztőinek, hiszen alapból is nehéz helyzetben vannak az elmúlt hetek eseményei után – egy 250 dolláros pay 2 win csomaggal verték ki a biztosítékot –, és rögtön plágiummal vádolták vetélytársukat, ami csak tovább szította a tüzet. A vádaskodás azóta sem ért véget, sőt, komoly fejlemények történtek az ügyben.

Nikita Buyanov – a Battlestate Games vezérigazgatója – egy elég konkrét bizonyítékkal állt elő X-en, ami arra utal, hogy az Arena Breakout elkészítéséhez teljes elemeket használtak fel az ő játékukból. A megosztott képen egy AK fegyver egyik részlete látható, mely pontról pontra megegyezik mind a két cím esetében – természetesen a Tarkové volt meg előbb.

Buyanov a hozzászólásokra válaszolva elmondta, hogy ezt az elemet a Battlestate Games fejlesztette, és minden eredeti anyaguk megvan hozzá. Ha ez igaz, akkor a jövőben fontos bizonyítékként szolgálhat a plágiumváddal kapcsolatban. A közösség többsége persze továbbra sem szimpatizál a vezérigazgatóval, és inkább ellene szurkolnak ebben a helyzetben is, hiszen a közelmúltbéli események mély nyomot hagytak sokukban.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN