Az XCOM korábbi fejlesztői elkészítik a The Sims riválisát

Az XCOM korábbi fejlesztői elkészítik a The Sims riválisát

Úgy tűnik, hogy a korábbi battle royale őrület után most a The Sims féle életszimulátorokra kezdenek rákapni a fejlesztők.

A GamesIndustry.biz oldalán megjelenő interjú szerint a korábbi XCOM-fejlesztő Jake Solomon és más iparági veteránok azért indították el a Midsummer Studios-t, hogy előrukkoljanak egy életszimulátorral, mint amilyen például a The Sims franchise is – bár az elmúlt időszakban akadt már egy új kihívója is az EA üdvöskéjének.

Soloman lett egyébiránt az új cég vezér- és kreatív igazgatója, emellett együtt dolgozik majd a projekten Will Millerrel is, egy másik fejlesztővel, aki a Firaxisnál töltött el hosszú időt. Az információk szerint egy 6 millió dolláros befektetés részeként valósulhat meg az új játék.

Ezeket olvastad már?

Solomon a GamesIndustry.biz-nek elmondta, hogy elsősorban a történetre koncentrálnak. Arra szeretnének törekedni, hogy a játékosok értelmes döntéseket hozhassanak, melyek különböző jutalmakkal kecsegtetnek, de akár komoly következményeik is lehetnek. Megemlítette még a bejelentésükben a modern élet drámáját és konfliktusait, amit mindenképpen szem előtt tartanak majd.

Azt is megjegyezte, hogy...

„...azt hiszem, a veszélyt az jelentené, ha a The Sims-et szeretnénk alapul venni a feature-öket figyelembe véve. Azt kell csinálnunk, amit nagyon jól csinálunk, csak egy új közegben kell ezt megalkotnunk.”

Szeretnék tehát a modern életet bemutatni, méghozzá tartalmas történetekkel kiegészítve, de az is fontos számukra, hogy a játékosok ezt megoszthassák a világgal. Ha minden igaz, akkor ez is egy next-gen cím lesz. A Midsummer Studios még csak a korai szakaszban tart a fejlesztéssel, ezért az életszimulátoros játék címéről vagy megjelenési dátumáról még semmit sem közöltek.

Kövess Minket!