Budapest Comic Con 2024: A magyar képregényes kultúra ünneplése jön hétvégén

Budapest Comic Con 2024: A magyar képregényes kultúra ünneplése jön hétvégén

Az idei évben a társrendezvényként csatlakozott Radiocafé Board Game Expo fog helyszínt adni a Magyar Társasjátékdíj díjátadójának is! Az ünnepségre a megnyitó után szombaton 11:00-kor fog sor kerülni, amely után a vendégeknek lehetőségük is lesz kipróbálni a  díjnyertes játékot.

A BCC számára mindig fontos volt a magyar képregénykultúra fejlesztése, így idén több erre fókuszáló kezdeményezésre is sor kerül a május 18-19-es hétvége folyamán. Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila emléke és munkássága előtt tisztelegve először kerül átadásra a Mastercard Budapest Comic Conon a Futaki-díj, mely egyfajta olvasói közönségdíj, ahol a  “Legjobb magyar képregény”, illetve a “Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény” kategóriában jelölhették kedvenc alkotásaikat a képregényrajongók. A díjátadóra és az azt követő megemlékezésre 16:30-tól kerül sor szombaton, a Mastercard Nagyszínpadon.

Emellett közel 100 külföldi és magyar árussal találkozhatnak a látogatók az MVM Artist Alley-ban, illetve egy olyan különleges kiadvány megvásárlására is lehetőség lesz a Merch shopban, melyet közel 20 magyar képregényalkotó egyedi munkáiból állítottak össze a szervezők. Az amatőr művészek is teret kapnak a rendezvényen, akik több kategóriában is nevezhettek különböző művészeti ágakban meghirdetett versenyeken. A Watchmen rajzpályázatra beérkezett több mint 100 munka közül a legjobbat maga az alkotó: John Higgins értékelte. A nyertesek megtekinthetőek a BCC Facebook oldalán

A hétvége folyamán a Hungexpón megrendezésre kerülő négy rendezvény színpadi programja is véglegesedett. A Filmio által támogatott Magyar Filmszínpad szombati napján megrendezésre kerül a “Célkeresztben a S.E.R.E.G” panelbeszélgetés, ahol további új információkat tudhatunk meg az idén bemutatásra kerülő sorozatról.

Ugyanitt vasárnap pedig olyan kulisszatitkokat feszegető beszélgetésekbe kaphatnak betekintést az érdeklődők, mint a “Nemzetközi produkciók  Magyarországon". Ha pedig valaki a Comic Con falain kívül is merészkedne, olyan érdekes színpadi programokba is belefuthat, mint a Radiocafé Board Game Expo TableTalk Podcast előadásai, vagy a KoreaON Kultúrális Fesztiválon fellépő világhírű Maytree társulat acapella koncertje.

Kövess Minket!Gamer szótár