Még fejlettebb motort kap az új Assassin's Creed

Még fejlettebb motort kap az új Assassin's Creed

A legendás széria következő részéhez rendesen belenyúlt a Ubisoft a játék motorjába.

Megérkezett a legújabb Assassin's Creed játék előzetese, a bemutató mellé pedig új információkat is kaptunk a játék mögött dolgozó, 2024-re továbbfejlesztett motorról.

A Ubisoft Anvil Engine

A Ubisoft Anvil névre hallgató, Ubisoft saját fejlesztésű játékmotorja nem ezen így kezdte a pályafutását, az eredetileg az első Assassin's Creedhez kiadott engine-t a régi motorosok még Scimitar néven ismerhetik. Az újabb és újabb hozzáadott "fícsörökkel" a motor neve is sok változáson ment át, 2009-ben Anvil, 12-ben AnvilNext, 2014-ben AnivlNext 2.0 (a Ubisoft nagyon szeretheti az üllőket), 2020-ban az akkor új Assassin's Creed Valhallához kiadott változtatásokkal pedig már Ubisoft Anvil néven futott az idén 17 éves motor.

Ezeket olvastad már?

Mi változik 2024-re?

A feudális Japánban játszódó legújabb Assassin's Creeddel ambíciózus tervei voltak a kanadai fejlesztő stúdiónak, aminek eléréséhez több helyen is bele kellett nyúlniuk a korábbi AC játékok motorjába. A legnagyobb változások a játék megvilágításában lesznek, ugyanis a játékmenetnek fontos része lesz az árnyék-fény közötti ellentét és annak kihasználása:

  • A motorba új globális megvilágítás került, ami hatással lesz ellenfeleink látótávolságára is. Itt érdemes olyanra gondolni, hogy az árnyékok változnak attól függően, hogy honnan süt a nap, azokban kevésbé vesznek észre az ellenfelek, vagy akár ha egy karakternek a szemébe süt a nap, akkor nem lát maga körül annyira.
  • Fejlesztette a Ubisoft az árnyékban való bujkálást, az új játékban saját magunknak is csinálhatunk egy sötét zugot azzal, hogy kioltunk pár lámpást vagy fáklyát.
  • Változó időjárás hasonlóan a megvilágításhoz akadályozhatja ellenfeleinket abban, hogy észrevegyenek minket. Nagy ködben vagy szakadó esőben könnyebb lesz majd lopakodni, az eső hangja pedig el is nyomhatja akár lépteink zaját.
  • Nagy változás, hogy a 2024 év vége felé érkező Assassin's Creedben majdnem minden elhelyezett tárgy rombolható lesz valamilyen formában. A bútorok, korlátok, és minden más cserépedény is törhető lesz majd a játékban.
  • A dinamikus időjárással és újradolgozott megvilágítási rendszerrel a Ubisoft implementálni tudott még egy kevés helyen látott évszak rendszert is a játékba. Ősszel lehullanak a levelek, télen esik a hó, tavasszal pedig sakura virágzás pompáját csodálhatjuk majd a képernyőink előtt.

A változtatások mindenképpen ígéretesnek tűnnek, reméljük a kiadott játék sem fog csalódást okozni majd.

Ti nektek eddig hogy tetszik az új Assassin's Creed?

Kövess Minket!



Gamer szótár