Annyit adtak el a Manor Lordsból, hogy Magyarország közel negyedében mindenki kapna belőle

Annyit adtak el a Manor Lordsból, hogy Magyarország közel negyedében mindenki kapna belőle

A solo fejlesztő még legvadabb álmaiban sem számított ekkora sikerre.

Hosszú és magányos utat járt be Greg Styczeń, mint a Manor Lords egyetlen fejlesztője. A lengyel programozó még 2020 júliusában jelentette be a játék érkezését, akkor Greg még "csekély" 14 ezer követővel is beérte volna, akkor viszont valószínűleg még bele sem gondolt, hogy a Steam és a játékipar legsikeresebb indie játékává vállhat majd a Manor Lords.

A középkori városépítős stratégia játék megjelenését eredetileg 2023 végére tűzte ki a fejlesztő, de Greg bugokra és egyéb javításokra hivatkozva 2024 áprilisára tolta a kiadást. Milyen jól is tette ezt, ugyanis alig pár hónappal a megjelenés előtt a Steam legtöbbet kívánságlistára rakott játékává vált.

Bár a játék valóban nagyon jó és Greg is kitűnő munkát végzett marketing terén, azért nem elhanyagolható a stratégiai játékokban kifejezetten jártas Hooded Horse kiadó munkája sem, akik segítségével a Manor Lords már a kiadás napján egymillió eladást tudott produkálni. Ez még nem minden, a rekordokat döntő városépítős játék alig három héttel azután, hogy elérhetővé vált korai hozzáférésben a Steamen már át is lépte a 2 millió vásárlást is.

Ezeket olvastad már?

Nem elhanyagolható a kiemelkedő startban az sem, hogy a játékot a Hooded Horsenak sikerült benyomni a Game Passbe, de azzal még a cég vezérigazgatóója sem számolt, hogy a siker ilyen méreteket fog ölteni:

"Csodálatos látni, hogy ilyen sok játékos próbálja ki a Manor Lords-t. Volt pár elég optimista jóslatunk és volt pár igazán vakmerő is, de az, hogy a Manor Lords elérte a 2 millió eladott példányt gyorsan túlszárnyalta még azokat is"

Ti kipróbáltátok már a lengyel fejlesztésű városépítős játékot?

Kövess Minket!



Gamer szótár