5 játék, amely lázba hozza a rajongókat 2024 második felében is

5 játék, amely lázba hozza a rajongókat 2024 második felében is

Öt olyan címet mutatunk, amelyekről nem szabad lemaradnod.

Már jócskán benne vagyunk az idei esztendőben, és eddig azt lehet mondani rá, hogy nagyszerű volt az új játékok tekintetében 2024. Már most is napvilágot látott néhány olyan cím, amely akár az Év játéka elismerést is bezsebelheti, ha pedig előre tekintünk, akkor további finomságokra számíthatunk.

Ezeket olvastad már?

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a játékokat, amelyeket a legjobban várunk 2024 második felében. Tehát akár PC-n, akár konzolokon játszol, valószínűleg lesz legalább egy olyan játék ezen a listán, amire érdemes lesz lecsapnod, ezért nem árt bejelölni ezeket a dátumokat a naptáradban. Íme a játékok, amelyekre mindenképpen szánj néhány percet, hogy jobban megismerhesd:

Elden Ring Shadow of the Erdtree

  • Megjelenési dátum: június 21.

Már az alapjáték is elvarázsolta a rajongókat, és sokáig csak pletyka volt, hogy kiegészítőt is kap a játék, de végül hamarosan lehetőséget kapnak a bátor felfedezők és bejárhatják Árnyékföldet, az Elden Ring világának egy teljesen új szeletét. A játékosok zökkenőmentesen utazhatnak oda-vissza a hatalmas, változatos és aprólékos dungeonokkal átszőtt pályák között, ahol újfajta fenyegetéssel kell szembenézniük.

Frostpunk 2

  • Megjelenési dátum: július 25.

Egy városépítős túlélő címről van szó, amelynek az első részét is a 11 Bit Studiosnak köszönhetjük. A 30 évvel az eredeti játék után játszódó második részben az a feladatunk, hogy egy alternatív történelemben, a 20. század elején létező kolóniát irányítsuk. Egy várost kell felhúznunk a jégkorszakkal felérő időjárási viszontagságok közepette, amely már szinte teljesen elpusztította az emberi civilizációt, miközben erkölcsileg és politikailag ellentmondásos döntéseket kell hoznunk a túlélés érdekében.

Star Wars Outlaws

  • Megjelenési dátum: augusztus 30.

Még tavaly nyáron érkezett néhány videó a játékról, az egyikben pedig a fejlesztők meséltek az Outlaws világának megalkotásáról. Ebből kiderült, hogy a Starfield ürességével szemben itt inkább kisebb méretű bolygók lesznek, amelyeket nem procedurálisan generálnak majd. A játék kreatív igazgatója, Julian Gerighty szerint szeretnék elkerülni azt a hibát, hogy túlságosan és feleslegesen felduzzasztják. Vagyis az ő szavaival élve „ez abszolút nem egy 200 vagy 300 órás, epikus, befejezhetetlen RPG lesz”. Továbbá az is kiderült már, hogy a játék a Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között fog játszódni, benne lesz Jabba, és a főszereplőnek, Kay Vessnek nem lesz fénykardja.

Silent Hill 2 Remake

  • Megjelenési dátum: remélhetőleg 2024-ben.

A Konami egyik legambíciózusabb projektje kétség kívül a Silent Hill második részének felújítása. A munkálatokat a Bloober Teamre bízták, akik legutóbb november végén számoltak be a játékról, bár olyan sok mindent akkor sem osztottak meg a rajongókkal. Mindenesetre az mindenképpen jó hírnek számít, hogy zökkenőmentesen haladtak a fejlesztéssel, tehát valószínűleg a menetrend szerint megy minden, így a megjelenési dátum sem nagyon változhat majd. Bár ez utóbbival kapcsolatban még semmilyen konkrétumot nem közölt a kiadó. A játék a 2001-es azonos című játék remake-je, és az eredeti alkotáshoz hasonlóan hasonlóan most is James Sunderland bőrébe bújva térhetünk vissza Silent Hill városába, miután levelet kapunk elhunyt feleségétől, Mary-től, aki azt állítja, hogy ott várja őt.

F1 24

  • Megjelenési dátum: május 28.

Az EA Sports által kiadott, hamarosan megjelenő autóversenyzős videojáték idei felvonása, amely a Codemasters F1-sorozatának tizenhetedik darabja.

Kövess Minket!



Gamer szótár