A Microsoft mesterséges intelligenciával turbózná fel a Minecraftot

A Microsoft mesterséges intelligenciával turbózná fel a Minecraftot

A Microsoft szerint a jövőben fórum bújás és tutorialok helyett a mesterséges intelligencia fog minket vezetni a játékokban.

Mint minden nagy IT cég mostanában, a Microsoft is rá van kattanva az AI technológiára. A kaliforniai cég hétfőn megtartottai idei AI rendezvényét, ami nem túl nagy meglepetésre tele volt a mesterséges intelligenciát valamilyen formában feldolgozó projektekkel.

A Surface és AI esemény, bár kifejezetten zártkörű volt, mégis szivárogtak ki információk például a Microsoft Copilot rendszeréről, amit a cég már saját videójátékaiba is beültetne. A Microsoft példája (nem meglepően) a Minecraft volt, amiben a játékos például craftoláshoz tudott segítséget kérni a mesterséges intelligenciától. 

A játékba implementált copilottal a látottak alapján beszélgetni is lehet, az megkérhet minket, hogy csináljunk dolgokat, a látott példa alapján tanácsokat adhat, hogy hogyan készítsünk egy kardot, vagy milyen alapanyagok kellenek hozzá.

"Van pár botod, ami tökéletes a kard nyeléhez, de úgy látszik, hogy hiányzik még pár alapanyag a pengéhez. Használhatsz fát, követ, vasat, aranyat vagy gyémántot."

Ezeket olvastad már?

A Microsoft egyértelművé tette, hogy a funkciót szeretnék a jövőben minél több játékukba beültetni, de sem arról nem közöltek információt, hogy mikor láthatjuk legkorábban az AI asszisztenst játékokban, ahogy arról sem beszéltek a kaliforniai cégnél, hogy milyen más játékokban tűnhet fel a funkció. Az majdnem biztos, hogy az intelligensebb Navi asszisztens leválthatja az eddig megszokott tutorialokat és internetes oktatóanyagokat, ami nem vetít fényes jövőt az erre szakosodott tartalomgyártók elé. Ha az AI technológia beválik, a tutorial videóknak leáldozott, és minden játékos saját virtuális asszisztenssel vághat neki a szórakozásnak. Nincs többé alttabozás, vagy két monitor, ahol az egyiken meg van nyitva a Youtube, a másikon pedig pörög a játék. 

Ti bekapcsolnátok az AI asszisztenst játékokban?

Kövess Minket!



Gamer szótár