Nem csak MK, hanem új Street Fighter mozifilmet is kapunk

Nem csak MK, hanem új Street Fighter mozifilmet is kapunk

Kilenc hónapnyi hallgatás után végre megtörték a csendet és szó szerint képet kaptunk a projektről.

1995-ben Jean-Claude Van Damme, a néhai Raul Julia és Kylie Minogue főszereplésével már nagyvászonra vitték a Capcom és a világ egyik legjobb bunyós játékát (Streetfighter - Harc a végsőkig), majd 2009-ben is kaptunk egy adaptációt Street Fighter: Chun-Li legendája (Street Fighter: The Legend of Chun-Li) címmel, de egyik sem alkotott maradandót, sőt inkább a felejtsük is el gyorsan kategóriába esnek.

Most talán van egy halvány reménysugár, hogy összehozhatnak egy jó filmet belőle, bár egyelőre erre azért még várni kell, viszont legalább most közzétettek egy képet, amivel tudatták, hogy a projekt rendben van, és ha lassan is, de haladnak a munkálatokkal. A Legendary Entertainment bemutatta a Street Fighter-film első hivatalos logóját:

A jelek szerint az élőszereplős adaptáció is megtartja ugyanazt a logót, mint amit a videojáték-sorozatból ismerhetünk. Ha ez így van, akkor ez remek lehetőség, hogy a régi motorosok és az alkalmi játékosok mellett egy teljesen új közönséget is megismertessenek a franchise-zal. Ráadásul ez arra is utalhat, hogy sokkal közelebb áll majd a játékokhoz a film, és talán nem lesz olyan komor. Az olyan filmek, mint a Thor: Ragnarök és a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) annyit azért bebizonyítottak, hogy a rajongók nem bánják, ha egyes franchise-ok nem veszik magukat túl komolyan.

Egyelőre azonban be kell érnünk ezzel az információval, amíg nem kapunk további híreket a projektről – például kik szerepelnek majd benne és mikorra várható a premier. Azért arra mérget mernénk venni, hogy Ryu, Ken és Chun-Li biztosan feltűnik majd a képernyőn valamilyen formában.

Ezeket olvastad már?

Az új Street Fighter film rendezői Danny és Michael Philippou lesznek. A duó a Beszélj hozzám! (Talk to me) című, 2022-es produkciójukkal vált ismertté, amely egy R-besorolású horrorfilm. Kijelentették, hogy izgatottan várják a munkát, és teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy lehetőségük van valami olyasmit alkotni, amit még soha senki nem látott. Bármelyik irányba is induljanak el, a Street Fighter-adaptációhoz rengeteg anyag áll rendelkezésre.

Kövess Minket!



Gamer szótár