Újabb rangos díjat zsebelt be a League of Legends

Újabb rangos díjat zsebelt be a League of Legends

A rangos kitüntetést a 2023-as Worlds döntő közvetítéséért kapta a Riot Games játéka.

Idén 45. alkalommal tartották meg a Sports Emmy díjátadót, amin 2020 óta a legjobb esport közvetítésért is kiosztanak egy díjjat. A kategória legsikeresebb részvevője most már évek óta a League of Legends és a Riot Games, idén sem volt másképp, a 2022-es vb döntő után a cég 2023-ban is bezsebelte a kategóriáért járó díjat.

Ezeket olvastad már?

A jelöltek között ott volt a 2023 Call of Duty League Championship Weekend, egészen pontosan a New York Subliners és a Toronto Ultra meccse, a BLAST.tv Paris Major, a 2023-as Intel Extreme Masters Cologne döntője az ENCE és a G2 Esports között, a 2023-as VALORANT Champions 2023 döntője, amin az Evil Geniuses 3:1-re verte a Paper Rex-et, és természetesen a díjazott 2023-as League of Legends Worlds döntő Dél-Koreából, Faker és a T1 4. világbajnoki győzelmével.

A rangos díjat a League of Legends esportért felelős igazgatója, John Needham vette át, aki beszédjében köszönetet nyilvánított a játékosoknak, akik nélkül nem létezne a játék, a League of Legends fejlesztőknek, azért, amiért egy elképesztő játékot csináltak, ami 15 év után is a világ legnagyobb esport játéka, illetve mondott pár szót az első, League of Legends Hall of Fame-be kerülő Fakerről is:

"Faker, aki az esport Michael Jordane, akit leírtak, hogy már közel sem olyan jó, mint régen, az elmúlt években összeállt pár szuper tehetséges gyerekkel, akiknek azt mondták, soha nem fognak nyerni. Nemcsak hogy nyertek, hanem földbe döngölték az ellenfelet a saját [koreai] közönségük előtt."

Kövess Minket!



Gamer szótár