LoL: Nincs még egy éves, mégis a kutya sem játszik vele

LoL: Nincs még egy éves, mégis a kutya sem játszik vele

Ritka az, amikor egy szinte új hős ennyire elveszik a többi karakter között.

Jelenleg 167 hős játszható a League of Legendsben, sőt lehet, hogy Naafiri születésnapja előtt eléri a 168-at is a karakterek listája, az Ezeragyarú Kopónak viszont csak kevés szerep jutott eddig a játékban.

Lélekharcos Naafiri, Riot Games

Teljesen normális, hogy egy újonnan kiadott hőssel többet és többen játszanak, mint a régi, jól bevált társaikkal, sőt az is átlagosnak mondható, hogy ez a szám fokozatosan visszaesik, miután az új karakter körüli hype lecseng. Az viszont kifejezetten ritka, ami Naafirivel történt az utóbbi egy évben, ugyanis tényleg a kutya sem (hehe) akar játszani a hőssel. Több statisztikát átnyálazva, van, ahol utolsó, van ahol "csak" hátulról az 5. a játszottsági listán, ami valljuk be, nem a legacélosabb egy alig egy éves karakternél.

Ezeket olvastad már?

Az az érdekes, hogy a Riot már a megjelenéskor tudta, hogy bajok lesznek Naafirivel, de ezt akkor csak letudták annyival, hogy a szörny karakterek nem olyan népszerűek, mint humanoid társaik. Az átlagos League of Legends játékos szívesebben játszik egy menő, árnyékban bújkáló csuklyás alakkal vagy egy szexi, "kitépi a torkod, miközben elcsábít" karakterrel, ami egyébként igaz is, de... A tapasztalat azt mutatja, hogy van egy játékoscsoport, akiknek semilyen problémájuk nincs azzal, hogy szörny karakterrel játszanak és szörnyeket öljenek. A dzsunglerek hosszú évek óta nyúznak olyan hősöket, mint Rek'Sai, Skarner vagy akár Kha'Zix. Majdnem biztos, hogy a Riot azon döntése, hogy Naafirit a középső ösvényre zárják, nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen keveset játszák a kutyust.

Projekt: Naafiri, Riot Games

A másik nagy probléma az Ezeragyarú Kopóval, hogy elképesztően egyszerű. Az orgyilkos karaktereket játszók szeretik úgy érezni, hogy túljártak ellenfelük eszén és "jobbak a kezeik", de mivel Naafiri egy kezdőbarát assassinnak készült, pont ez a rész hiányzik a repertoárjából. Nem is véletlen, hogy a 3-4 meccs alatt kifejezetten repetitív játékmenete után a legtöbb középső ösvényes inkább egy kicsit komplexebb orgyilkos karaktert keres és például Talon vagy Zed mellett dönt inkább.

Reméljük, hogy most már kicsit alakít Naafirin a Riot, mert ebben a formában tényleg senkinek sem fog kelleni a játékmenetben és kinézetben sem túl érdekes hős.

Ti mennyit játszottatok Naafirivel? Hogy tetszik a karakter?

Kövess Minket!



Gamer szótár