Senki sem szereti Vertigót annyira, mint a Valve – már megint frissült a sokat szidott pálya

Senki sem szereti Vertigót annyira, mint a Valve – már megint frissült a sokat szidott pálya

Szomorú nap a mai, mert Vertigo nem megy sehová.

Ha szeretjük, ha nem, Vertigo sajnos a Counter-Strike 2-es versenypályák között maradt, és úgy fest, marad is még egy jó ideig. Nemrég pedig megnyílt a lehetőség a Valve előtt, hogy kicseréljék, ők azonban mégis egy Overpass–Dust 2 csere mellett döntöttek. Ennek következtében az ESL Pro League 19. szezonja során a legnépszerűbb pályává lépett elő a sokat szidott, soha meg nem épülő torony 51. emelete. De ez még nem jelenti azt, hogy a játékosok vagy a nézők odáig lennének érte, csupán arról van szó, hogy a csapatok vétóinak sakkjátszmájában gyakran Vertigo válik a legkisebb rosszá, ezért kénytelenek vele együttélni.

A Valve viszont nem így látja, sőt, azt szűrte le, hogy néhány, az A-lerakót érintő változással simán feloldhatják az ellentmondásokat, ezért érdemes rá időt fecsérelni és megtartani. Úgyhogy a tegnapi frissítés – amely például bérelhető skineket is hozott – részeként tettek egy új utat a lerakó külső felére, illetve kinyitották a rövid és a lift közötti falat, hogy akár már a CT-kezdőről is védhető legyen mindkét lerakó egyetlen anchor játékossal.

Mint a fenti videón is láthatjátok, a változások mind a CT-knek, mind a T-knek új lehetőségeket teremtenek a népszerűbbik lerakó bevételekor. Egyrészt ezzel könnyebbé válhatnak a visszafoglalások, mert a B-védők nem csak egy irányból tudnak gyorsan megérkezni. Másrészt a T-knek jobban be kell osztania a füstöket is, mert a liftes nyílást sem hagyhatják védtelenül a továbbiakban.

Az új út hasznát érdekes lesz látni majd a profiknál, hiszen ez így már egy sokadik, könnyen elérhető nyílás lehet a védők számára. Viszont amennyire könnyű lesz ezt nekik kihasználni, annyira jól jöhet a T-knek is arra, hogy elbizonytalanítsák, meglepjék az éppen visszafoglalni érkező CT-ket azzal, ha itt teljes biztonságban tudnak a védelem vonalai mögé kerülni.

A Valve egyébként a megnyitott lerakó ellensúlyozása érdekében egy ajtót bezárt azért: mostantól nem lehet CT-kezdőről a liftekhez forogni a kis szobán keresztül, így a CT-ről megközelíthető hátsó átjáró csakis arra lesz jó, hogy heavenbe vagy az új úthoz menjenek onnan a játékosok.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár