Szentté avatják az internet védőszentjét, aki még halála után is csodát tett

Szentté avatják az internet védőszentjét, aki még halála után is csodát tett

Mindössze csak 15 évet élt, de ennyi elég volt neki, hogy Boldoggá avassák a vallást és a számítógépet imádó fiatal srácot, majd 20 évvel halála után még egy csodát is neki tulajdonítanak, amit az egyház is elismer.

Ferenc pápa elismerte azt a csodát, amelyet Boldog Carlo Acutis közbenjárásának tulajdonítanak, és ezzel megnyitotta az utat, hogy ő legyen az első Y generációs Szent. A 2006-ban rákban elhunyt olasz informatikus tinédzser arról vált ismertté, hogy hatalmas áhítatot tanúsított Jézus valóságos jelenléte iránt az Eucharisztiában.

Ezeket olvastad már?

A közbenjárásának tulajdonított második csoda elismerése lehetővé teszi, hogy Acutist a katolikus egyház 2025-ös jubileumi évében szentté avathatják.

Ferenc pápa május 23-i dekrétumában jóváhagyta egy 21 éves Costa Rica-i lány, Valeria Valverde csodálatos gyógyulását – aki 2022-ben Firenzében folytatta tanulmányait –, miután egy halál közeli élményben volt része, mert súlyosan megsérült a feje egy kerékpáros balesetben.

A lányon egy sürgősségi műtétet hajtottak végre a koponyán belüli nyomás csökkentése érdekében, majd a Vatikáni Szentté avatási dikasztérium szerint a családnak azt mondták, hogy helyzete nagyon kritikus, és bármelyik pillanatban meghalhat. Hat nappal a baleset után Valeria édesanyja Assisibe zarándokolt, hogy Boldog Carlo Acutis sírjánál imádkozzon lánya gyógyulásáért, és hagyott egy írásos üzenetet. Még aznap képes volt Valeria önállóan lélegezni, és a következő napon nem csak magához tért, de a felső végtagjait is tudta használni, illetve részben visszanyerte beszédkészségét is.

Valeriát 10 nappal édesanyja zarándoklata után engedték ki az intenzív osztályról, és további vizsgálatoknak vetették alá, amelyek kimutatták, hogy az agyában lévő jobb halántékkéregnél lévő vérzéses zúzódás teljesen eltűnt. Az orvosi előrejelzésekkel ellentétben Valeria csak egy hetet töltött fizikoterápián, és 2022. szeptember 2-án, két hónappal a balesete után, édesanyjával együtt elzarándokolt Carlo Acutis sírjához Assisiben, hogy megünnepeljék teljes gyógyulását.

Kövess Minket!



Gamer szótár