A NAVI edzője, B1ad3, a barátság erejével segített lefogyni flamie-nek

A NAVI edzője, B1ad3, a barátság erejével segített lefogyni flamie-nek

Láttunk mi már sok furcsaságot az évek alatt a Counter-Strike világában, de flamie fogyásának története tíz évvel ezelőttről mindegyiket lepipálja.

Valószínűleg az olvasóink között is akadnak már olyanok, akik nem emlékeznek flamie-re. Pedig ez a játékos az orosz Counter-Strike egyik legnagyobb tehetségének számított a CS:GO korai éveiben. Csak hát a NAVI-ban sajnos nem tudta maradéktalanul beváltani a hozzáfűzött reményeket, és így az új generáció kiszorította őt a tier 1-ből a 2020-as évekre. Ennek ellenére egy olyan játékosról beszélünk, akinek a mechanikai képességeire hosszú éveken át nem volt panasz, a NAVI színeiben pedig igen sikeres volt. Nemrég egy interjúban például azt is elárulta, hogy 3-4 millió dollárt keresett abban a hat évben, amit az ukrán szervezet égisze alatt töltött.

Igen ám, de akinek viszont maradt hely az emlékei között flamie-nek, jól tudja, hogy mindig voltak körülötte furcsaságok is, hiába a számszerűsíthető sikerek. Az ESL például azon kapta őt a 2016-os ESL One New Yorkon, hogy az asztal alatt dohányzik meccs közben, minden körben, az egész tornán. Aztán ott volt a különös történet arról, hogy s1mple-vel együtt majdnem az SK Gamingbe (később MIBR-ba) igazoltak, csak az utolsó pillanatban ez valamiért mégsem történt meg. De még ezeknél is jobb flamie-sztori az, hogy annak idején miért sikerült lefogynia.

Ezeket olvastad már?

A már említett interjúban, ahol a NAVI-nál szerzett pénzéről beszélt az orosz játékos, elmondta, hogy B1ad3 volt az, aki rávette őt a diétára. Az ukrán edző – aki akkor még a FlipSid3 elődjének, a dAT Teamnek volt a kapitánya – nem mindennapi módszert választott 2014-ben erre a célra. Flamie elmondása szerint ugyanis egész egyszerűen B1ad3 fogta magát és letörölte őt a barátlistájáról minden platformon, azzal az üzenettel, hogy csak akkor veszi vissza, ha lefogy. Mivel csapattársak voltak és B1ad3 befolyása a CIS mezőnyben hatalmas volt, ez roppant kellemetlen helyzet lehetett a mindössze 17 éves riflernek. A taktika viszont bevált, mert flamie elmondása szerint amint lefogyott 90 kg-ra, B1ad3 visszavette őt, és így a karrierjén sem esett túl mély seb a túlsúlya miatt.

Ha ez így tényleg megtörtént, az valami egészen zseniális, hiszen így elmondható, hogy B1ad3 lényegében a (steames) barátság erejével segítette ki flamie-t.

Kövess Minket!



Gamer szótár