LoL: Gen.G vs T1 már az első héten?!

LoL: Gen.G vs T1 már az első héten?!

Nem semmi kezdéssel érkezik a világ legjobb régiójának bajnoksága.

Június 24-én érkezik a képernyőkre az 2024-es nyári szezonja az LCK-nek, a dél-koreai League of Legends topligának. A kisebb kihagyásokkal, de a világ legjobbjának mondható régió mérkőzései hasonlóan kisebb kihagyásokkal fog majd operálni a nyáron, ugyanis egy kis helyet kellet biztosítani a szaúdi Esport Világbajnokságnak illetve az augusztus 25-én megtartott VALORANT Champions döntőnek is.

LCk Stúdió, ONE Esports

A fentiek alapján úgy áll össze a bajnokság, hogy június 12-én rajtol a Dplus KIA vs Hanwha Life Esports összecsapással egészen július első hetéig, amikor szünetet tartanak az Esport Világbajnokság miatt. A folytatásban az alapszakasz mérkőzései pörögnek, hogy az egész augusztus 18-án a Hanwha Life Esports és az MSI bajnok Gen.G mérkőzésével lezáruljon. A rájátszás első hétvégéje a VALORANT-döntő miatt augusztus 23., péntek és augusztus 24., szombatra tolódik, a végső döntő pedig szeptember 8-án lesz majd megtartva.

Nem is lehetne LCK az LCK, ha nem kapnánk Gen.G vs. T1 összecsapást már az első héten. Szerencsére a nyári szezonban sem lesz ez máshogy, ugyanis június 16-án vasárnap sokadik alkalommal is egymásnak feszül Chovy és Faker a középső ösvényen. Az Mid-Season Invitational bajnok Gen.G jó eséllyel pályázik a nyári bajnoki címre is, ezzel fenntartva a grand slam eséyüket.

Ezeket olvastad már?

Az idei MSI nagy újítása volt, hogy a bajnok csapat azonnal kvalifikálja magát az őszi világbajnokságra, már amennyiben bejutnak a nyári rájátszásba. (Kicsi az esélye, hogy ne jussanak be.) Így a Gen.G mellett három csapatnak van még lehetősége, hogy a koreai régiót képviseljék a 2024-es League of Legends Worldsön.

Ti követni fogjátok az LCK meccseit?

Kövess Minket!



Gamer szótár