Top 5 AI-szoftver, ami lassan már átveszi az ember feladatait is

Top 5 AI-szoftver, ami lassan már átveszi az ember feladatait is

A mesterséges intelligencia az egyik legnépszerűbb téma jelenleg, de a címlapokon gyakran nem esik szó arról, hogy az átlagember hogyan tudja ténylegesen kihasználni ezeket a programokat.

A választ az AI szoftvercsomagok adják meg, amelyek segítségével az emberek weboldalakat vagy cikkeket készíthetnek, de a programozóknak is remek társ lehet számítógépes kódok generálása esetén, illetve akár egész zeneműveket is megkomponálhatnak ezek a fejlett alkalmazások. Ha nem csak elméleti, hanem gyakorlati módon is szeretne valaki foglalkozni a mesterséges intelligenciával, akkor nem árt megismerni a legnépszerűbb darabokat.

Mi az a mesterséges intelligencia szoftver?

A mesterséges intelligencia szoftver az AI front-endje, az a réteg, amely a háttértechnológia és a technológiát használni próbáló személy között helyezkedik el. Ha elég mélyre ásunk, akkor
gyorsan rájöhetünk, hogy sok AI szoftver a háttérben ugyanazt a mesterséges intelligenciát használja. Olyan nagy vállalatok is egyre többet foglalkoznak ezzel a témával, mint OpenAI, a Google és az Anthropic. Ezen szoftverek lényege, hogy az AI-t egy adott feladatra alkalmas formába öntse.

Melyek az AI-szoftverek különböző típusai?

A leghíresebb típusa a chatbot. És még ha ezek céljai sokkal specifikusabbak is, mint a csevegő botoké, akkor is a legtöbb esetben írásbeli kommunikációt használunk az AI-val való interakcióhoz. Például szavakkal írjuk körül, hogy milyen képet hozzon létre kinézzen.

A generatív mesterséges intelligencia szoftvercsomagok egy másik fajtája már jóval a chatbotok iránti lelkesedés előtt megjelent: a számítógépes kódsegédek. Ezek gyakran úgy működnek, mint egy automatikus kitöltő program, és a fejlesztői munkák drámai felgyorsítására szolgálnak.

Top 5 AI

Ezek a szoftverek elképesztő módon bővülnek, egyre gyorsabbak, illetve egyre több mindent el tudnak készíteni, és kitudja a következő hónapokban/években mire lesznek képesek, éppen ezért a start-upok, valamint a már működő vállalatok egyaránt megpróbálják kihasználni az e területen tapasztalható gyors fejlődést.

Az alábbiakban a mesterséges intelligencia néhány legérdekesebb és leghasznosabb alkalmazását mutatjuk be, amelyek ténylegesen beilleszthetők az átlagember mindennapi életébe, akár a munkában, akár a szórakozásban. Némelyik előfizetést igényel, de gyakran ingyenes hozzáférést is biztosítanak – korlátozott funkciókkal vagy idővel.

Framer

Emlékszel, amikor egy weboldal készítése még a HTML megtanulását jelentette? A Framer segítségével seperc alatt összerakhatsz egy weboldalt, nincs szükség kódolásra. Egyszerűen csak írj egy rövid bekezdést, hogy milyennek szeretnéd látni a portált. Ez egy remek eszköz azoknak, akik egyszerű, egyedi weboldalakat szeretnének létrehozni hobbijaik vagy kisvállalkozásaik számára. A Framer ingyenesen kipróbálható, míg a bonyolultabb terveket felszabadító és nagyobb forgalmú oldalakat elősegítő előfizetések havi 5-25 dollárba kerülnek.

Grammarly

Ha a szerény online helyesírás-ellenőrző applikációt mesterséges intelligenciával egészítenénk ki, hogy sokkal okosabb és hasznosabb legyen, akkor a Grammarly egy pazar megoldás. A helyesírás és a nyelvtan ellenőrzése mellett javaslatokat tesz a hangnemre és a stílusra vonatkozóan, de képes átírni teljesen mondatokat is.

A Grammarlynak van ingyenes verziója is, de ebből hiányoznak a fejlettebb funkciók. Havi 12 dollárba kerül, ha egy évre regisztrálsz.

Suno.ai

Ez egy figyelemre méltó zene generátor, amely képes kétperces dalokat is megkomponálni egy leírás alapján. Az átlagember számára ez egy hatalmas szórakozás. A dalokban lehet énekelni, megadhatjuk a dalszövegeket is, de a Suno is írhat egy saját szövegét. A használat ingyenes. Csak egy fiókot kell létrehozni a Suno weboldalán. Vannak fizetős Pro (8 $/hó) és Premier (24 $/hó) előfizetések, amelyek lehetővé teszik a létrehozott zenék kereskedelmi célú felhasználását, és havonta több ilyet is össze lehet hozni.

Otter.ai

A segítségével alaposan nyomon tudjuk követni a meetingeket, a projektjeinket, vagy az interjúinkat. Képes összefoglalni, hogy mi történik az egyes megbeszéléseken, felismeri, és meg tudja különböztetni a megszólalókat. Az alkalmazásnak van egy chatbotja is, amellyel a múltbeli ülésekről is kérdezhet anélkül, hogy a régi jegyzetekben el kellene merülni. Az Otter.ai ingyenesen kipróbálható, de a fizetős verziók egy hónap alatt több percnyi rögzített beszélgetést tesznek lehetővé.

remove.bg

Mit szólnál valami igazán egyszerűhöz? A remove.bg egy online AI szoftver, amely képes eltávolítani a hátteret a fényképekről és más fotóról.

Ezt a hátteret aztán lecserélheti egy másikra, egy színre az oldal archívumából A program figyelemre méltóan hatékony, jól megbirkózik a hajjal, és ügyesen kezeli az olyan elemeket, amelyekről azt gondolnánk, hogy nehezen megítélhetőek, például az autóablakokat. Ez a mesterséges intelligencia szoftver ingyenesen használható az interneten.

Kövess Minket!



Gamer szótár