Szégyenteljes jövő vár a filmgyártásra a Star Wars atyja szerint

Szégyenteljes jövő vár a filmgyártásra a Star Wars atyja szerint

George Lucas úgy érzi, hogy mára már semmiféle eredetiséget nem tud felmutatni Hollywood.

Egyre többen hallatják a hangjukat Hollywoodban, és egyre többen aggódnak amiatt, hogy rossz irányba halad a filmgyártás. Persze erre sok esetben csak legyintünk, de azért, ha a Star Wars megalkotója, George Lucas is megszólal ebben a témában, akkor arra érdemes odafigyelni.

Ezeket olvastad már?

A 80 esztendős legenda Dél-Franciaországban járt, hogy átvegye a Cannes-i Filmfesztivál legmagasabb kitüntetését, az Aranypálmát. Egy másik tekintély, Meryl Streep is ebben a megtiszteltetésben részesült a május közepén kezdődő, 77. alkalommal megrendezett fesztiválon. Mindenesetre nem emiatt marad igazán emlékezetes ez az esemény, miután az egyik hírportál kérdésére, hogy hol tart majd a filmgyártás 10 év múlva, Lucas elmondta az őszinte véleményét, és bizony nem festett jó képet az iparágról.

Szerinte ugyanis kifogyott Hollywood az új történetekhez szükséges ötletekből.

„Ugyanaz, mint ami most. Ami most történik – és ez a streaming világában valószínűleg hangsúlyosabb lesz, mint a játékfilmekben, de a játékfilmeknél is ugyanez a helyzet –, hogy senki sem tudja, mit kell csinálni. A történetek, amiket elmesélnek, csak a régi filmekből táplálkoznak. 'Csináljunk egy folytatást, készítsünk egy másik verziót ebből a filmből'. És ez nem csak a filmeknél van így, hanem szinte mindenben azt látom, hogy nagyjából nincsenek már eredeti gondolatok.”

Lucasnak markáns véleménye van Hollywoodról, de arról is megosztotta gondolatait, hogy mi történt a Star Wars franchise-zal, amit 2012-ben valamivel több, mint 4 milliárd dollárért eladott a Disneynek. Erre reflektálva elmondta meglátásait, hogy miként változott meg a messzi-messzi galaxis a stúdió irányítása alatt.

„Én voltam az, aki igazán tudta, mi a Star Wars... aki valóban ismerte ezt a világot, mert nagyon sok minden van benne. Az erőt például senki sem értette. Az eladás után nekiláttak egy csomó alkotásnak, de sok ötlet, ami [az eredetiben] benne volt, valahogy elveszett. De ez már csak így van. Ha feladod a próbálkozást, akkor feladod.”

Kövess Minket!



Gamer szótár