Daisy Ridley szó szerint belebetegedett a Star Wars filmekbe

Daisy Ridley szó szerint belebetegedett a Star Wars filmekbe

A Star Warsnak köszönhetően vált sztárrá Hollywoodban, de ez a szerep egyben majdnem agyon is nyomta.

Daisy Ridley először a Star Wars: Episode VII – Az ébredő Erő című filmben tűnt fel a messzi-messzi galaxisban, de Rey megformálásért kapott hideget és meleget is. A színésznő őszintén elmondta milyen megterhelő volt ez a szerep számára fizikailag, és akkora nyomás nehezedett rá, hogy még az egészsége is majdnem ráment.

Egy feltörekvő sztárnak számít Hollywoodban, és ezt első sorban a Star Warsnak köszönheti, de ettől függetlenül feltűnt még a Gyilkosság az Orient expresszen, az Ophelia, A lápkirály lánya, a Néha a halálra gondolok és a Young Woman and the Sea című filmekben is. Ráadásul már az is kiderült, hogy az egyik következő Star Wars alkotásban, az Új Jedi Rendben szintén vár még rá feladat.

Ezeket olvastad már?

A színész Star Warsos bemutatkozása egyébként eléggé nagy sikert aratott, és nem csak a Rotten Tomatoes oldalán megjelenő 93%-os érték mutatta ezt, hanem a majdnem 2 milliárd dolláros bevétel is. Mindentől függetlenül a szerep iránti elkötelezettsége eléggé megterhelő volt. A franchise miatt számos olyan fizikai és mentális megterhelésnek volt kitéve, amit egyetlen színésznek sem könnyű elviselni. A The Timesnak adott interjúban Ridley elárulta, hogy a Star Warshoz való csatlakozást követő szorongás miatt kialakult nála egy fekély.

„Soha nem utaztam annyit, és nem voltam sajtótájékoztatókon, a testemet pedig fizikailag viselte meg a stressz... És én meg azt kérdeztem magamtól: "Mi folyik itt?" Aggódtam mert nem tudtam, hogy mi miatt van ez?! Kérdezgettem magamtól, hogy elég jó vagyok? És csak a harmadik filmnél éreztem igazán, hogy az vagyok.

Láttam egy képet magamról a londoni premieren, és nagyon le voltam fogyva, a bőröm pedig szörnyű volt.”

Egy szakértőnek is feltették a kérdést, hogy vajon a szorongás miatt kialakulhat-e ilyen betegség:

„Amikor szorongunk, a szervezetünkben felszabaduló hormonok és vegyi anyagok egy része bejut az emésztőrendszerünkbe, ezek pedig megzavarják az emésztést.” – mondta Ken Goodman, az Amerikai Szorongás és Depresszió Szövetséghez tartozó, engedéllyel rendelkező klinikai szociális munkás.

„Negatív hatással vannak a bélflórára (az emésztőrendszerben élő és az emésztést segítő mikroorganizmusokra). Az így kialakuló kémiai egyensúlyhiány számos gyomor-bélrendszeri problémát okozhat.”

Ezek egyike Goodman szerint a peptikus fekély, köznyelven stresszfekély, amely a gyomornyálkahártyán vagy a vékonybél felső részén okoz sebeket.”

Érthető, hogy a George Lucas által létrehozott 10,3 milliárd dolláros franchise óriási felelősséggel is jár, ami néhány színészt a komfortzónáján kívülre sodorhat. Ridley esetében azonban ez elég extrém volt, legalábbis úgy tűnik, ha figyelembe vesszük a megjegyzését.

Kövess Minket!



Gamer szótár