Hiba volt az IEM Dallas előtti szünet, kiestek torzsiék az amerikai LAN-ról

Hiba volt az IEM Dallas előtti szünet, kiestek torzsiék az amerikai LAN-ról

Torzsi egy interjúban beszélt a két bajnoki címet érő tavaszi szezonjuk hirtelen jött végéről.

Szomorú véget ért a MOUZ tavaszi szezonja, miután magyar idő szerint a hajnali órákban 1-2-re kikaptak a G2 elleni kiesési rangadón Dallasban. A 100. IEM-eseményre nagy reményekkel érkeztek torzsiék, hiszen ezelőtt zsinórban két bajnoki címet szereztek, így a világranglista első helyére ugrottak, ezzel megelőzve a régi mumusukat, a FaZe-t is. Ezért mindenki arra számított, hogy most a harmadik trófea is náluk landolhat. Dallasban azonban nem csak a csúnya viharok, a vereségek is utolérték őket.

A teljes képhez persze sok minden hozzátartozik. Egyrészt, mióta a MOUZ ezzel az ötössel játszik, még nem kapott ki csoportkörös mérkőzésen, ami szép rekord, de mint minden jó dolog, ez sem tarthatott örökké. Másrészt, a Major óta igazából majdnem folyamatosan úton van a csapat, mert Koppenhágából Máltára, onnan Belgrádba, most pedig Dallasba utaztak. A többieknek ennél egy-két fokkal lazább volt a menetrendje az utóbbi hetekben, ezért tudtak pihenni, míg a MOUZ kénytelen volt az események közötti minimális időt is a gyakorlásra, fejlődésre fordítani, nehogy utolérje őket valaki. Ezek alapján gondolhatnánk, hogy a fáradtság volt az, ami most a MOUZ-nak betett. Ez részben igaz, azonban egy torzsi által a HLTV-nek adott interjú alapján úgy fest, inkább az okozott problémát, hogy a Dallas előtti napokban nem folytatták azt a kemény grindot, amit eddig csináltak.

Ezeket olvastad már?

A magyar AWP-s arra a kérdésre, hogy a 9z elleni nyitómeccsükön mi volt a probléma, hogy csak szerencsétlenül alakult-e vagy esetleg az ellenfelük járt túl valamivel az eszükön, a következőképpen felelt:

„Nem, azt gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet. A legutóbbi két versenyünk után tartottunk egy szünetet, és őszintén, lassan jöttünk bele, mert nem gyakoroltunk. Visszagondolva, okosabb lett volna gyakorolni, mint nem, ez nyilvánvaló. De a két verseny után már nagyon szükségünk volt egy kis kikapcsolódásra, így döntöttünk, tanultunk belőle.

Az első meccsen nagyon figyelmetlenek voltunk és jól is játszottak. Nem gondolom, hogy bármi meccsspecifikus dolog lett volna mögötte, csak a figyelmetlenségünk, valamint nem a csapatszintű, inkább az egyéni felkészületlenségünk miatt alakult így.”

A Bo1-es vereségből persze még felállhattak volna torzsiék, elérhették volna a rájátszást. Az első nap végén – ennek megfelelően – kiejtették az alsó ágon a Complexityt. A második napra érve azonban a Stewie2k-val versenyző G2-nak sikerült kifognia a szelet a vitorlájukból, és egy, az eredményjelzőn látható számoknál szorosabb mérkőzésen (Inferno 8:13, Nuke 13:5, Ancient 10:13) győzedelmeskednie a világelső csapat felett. Torzsi így magyarázta a történteket:

„Ez a verseny nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. A G2 ellen úgy érzem, az első pályára nem érkeztünk meg, sok hibát követtünk el Infernón. Nyilván jól játszottak, szerintem Inferno az egyik legjobb pályájuk, [összesítésben] 11-1-re állnak rajta talán. Annak ellenére, hogy beugróval vannak, elképesztően játszottak, kijár a tisztelet.

Őszintén, a második és a harmadik pályán úgy gondolom, hogy mi irányítottunk. Jól játszottunk szerintem, még Ancientön is jól ment, voltak jó helyzeteink, de elbuktuk a clutch-okat. Én veszítettem egy 1v1-et, Stewie-nak volt az a 4k-ja vagy 3k-ja B-lerakón. Ők nyerték az összes szoros kört, és nem voltunk eléggé higgadtak, összeszedettek ahhoz, hogy a körök végén nyerjünk, ezen ment el a meccs. De őszintén, én úgy érzem, hogy mi irányítottunk.”

A MOUZ kiesése miatt persze nem áll meg a világ, hiszen ma már az IEM Dallas csoportkörének utolsó napja (éjszakája?) következik. A 9z, a Vitality, a FaZe és a Spirit már biztosan ott lesznek a rájátszásban, a kérdés csupán az maradt, hogy a G2 vagy a Liquid, illetve még a NAVI, Heroic, Virtus.pro és BIG alkotta négyesből ki csatlakozik hozzájuk. Ha érdekel, hogyan alakul a nyári szünet előtti utolsó előtti tier 1-es verseny, akkor kövesd az Esport1TV adását, ahol magyar kommentár mellett derül ki a mezőny sorsa – kezdés 19:00-kor!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár