BREAKING: Új szereplő tűnik fel a The Rings of Power 2. szezonjában, aki anno a filmtrilógiából teljesen kimaradt

BREAKING: Új szereplő tűnik fel a The Rings of Power 2. szezonjában, aki anno a filmtrilógiából teljesen kimaradt

Ha valaki hiányzott a filmtrilógiából, akkor az ő, de maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül nem filmesítette meg a karaktert Peter Jackson.

Sajnos azon nincs mit szépíteni, hogy a rajongók körében (nálam is) elhasalt a The Rings of Power első évada. Egyszerűen nem tudok olyan szemszögét mondani a filmnek, ami akár csak megközelítette volna Peter Jackson Gyűrűk ura trilógiáját és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy miként viszonyult a széria első felvonása a Tolkien által lefektetett lore-hoz, hogy mennyi szabályt hágott át, hogy milyen mértékben kuszálta össze az idővonalat stb. Mégis, pusztán azért mert tisztelem és kedvelem Tolkien minden munkásságát kapni fog tőlem egy második esélyt a széria, meg fogom nézni a második évadot is, de ha ott nem sikerül legalább a fejlődés útjára lépni, akkor inkább a Zöld Sárkány felé veszem az irányt és hagyjon békén az Amazon a hülyeségével, amint ők a The Rings of Powernek neveznek.

Hála a Vanity Fairnek, most egy rendkívül fontos információ derült ki a folytatásról, aminek egyfelől örülök, másfelől rettegek tőle. Kiderült ugyanis, hogy a második szezonban szerepelni fog Tom Bombadil (magyar fordításban Bombadil Toma) is, méghozzá Rory Kinnear (Kódjátszma, Skyfall) megformálásban. Aki csak a filmeket látta, annak aligha cseng ismerősen Tom Bombadil neve, pedig a könyvekben igencsak fontos szerepe van, nem mellesleg pedig Középfölde történelmének egyik legrejtélyesebb, legizgalmasabb egyben legerősebb lénye, akiről pontosan nem is tudjuk micsoda. Egyes felfogások szerint ő egy maia (egy nagy hatalmú, világteremtő szellem, bizonyos tekintetben a kereszténység angyalainak Középfölde-változata), de az is simán kiolvasható Tolkien soraiból, hogy ő egy vala (isteni jelleggel bíró, de nem isteni hatalmú lény). Az biztos, hogy ereje akkora, hogy afölött még az Egy gyűrű sem tudott uralkodni. A könyvekben Gandalf és Elrond azt is felvette Völgyzugolyban, hogy a gyűrűt talán Tomnál kellenbe hagyniuk megőrzésre, de ezt végül elvetették.

Tom valószínűleg pont megfoghatatlanság amiatt maradt ki Peter Jackson filmjeiből és emiatt lesz rendkívül nehéz megtestesíteni őt a The Rings of Power 2-ben. Látva pedig azt, hogy az Amazon mindeddig hogyan állt Tolkien lore-jához, erős a félelmünk, hogy Tom Bombadilt is olyan formában valósítják meg, amiben nem lesz köszönetünk.

Az karakterről kapott első hivatalos képekből annyit tudunk leszűrni, hogy külseje megfelel a Tolkien által leírtaknak és, hogy találkozni fog a Strangerrel. A készítők elárulták, hogy a The Rings of Power 2-ben Tom még nem ott él, ahol a Gyűrű szövetségében olvashattuk (az Öregerdőben a Megye határán), hanem a Rhûn-vidéken, ami ekkor még egészen édeni terület volt.

Meglátjuk mit hoznak ki a készítők Tom Bombadilból és a The Rings of Power második szezonjából, ami augusztus 298-én tér majd vissza.

Borítókép: Vanity Fair

Kövess Minket!



Gamer szótár