A Batman Arkham játékok fejlesztői saját stúdiót alapítottak és...

A Batman Arkham játékok fejlesztői saját stúdiót alapítottak és...

...ismét egyjátékos történetközpontú címet szeretnének megalkotni.

Az Xbox Game Studios állítólag szerződést kötött a Rocksteady társalapítói, a Sefton Hill és Jamie Walker által létrehozott új stúdióval, hogy nekilássanak a Hundred Star Games első projektjének.

Hill és Walker még 2022 októberében jelentették be távozási szándékukat előző munkaadójuknál, a Rocksteadynél, amelynek többek között például a Batman Arkhamot is köszönhetjük, a Hundred Star Games pedig a következő év áprilisában alakult meg. Az viszont csak idén év elején derült ki, hogy a párost bizony eléggé szoros kapcsolat fűzi az új céghez, ráadásul megosztották azt is, hogy rajtuk kívül egy maroknyi vezető ex-Rocksteady fejlesztő is csatlakozott már hozzájuk azóta.

Ezeket olvastad már?

Bár a Hundred Star Games eddigi tevékenységéről kevés dolgot tudni hivatalosan – eltekintve attól hogy egy mindössze 100 ipari veteránból és feltörekvő tehetségből álló kisebb csapatról van szó –, a megbízható kiszivárogtató eXtas1s most arról számolt be, hogy a Xbox Game Studios szerződést kötött velük, és berendelt egy új játékot tőlük, amelyet teljes egészében a Microsoft finanszíroz.

A projektről egyelőre szintén nem sok minden derült ki, de eXtas1s állítása szerint egy AAA-kaliberű, Unreal Engine 5-re épülő egyjátékos akció-kalandjátékról van szó. Emellett úgy tudja, hogy valószínűleg egy platform-exkluzív cím lesz – de ez végső soron attól függ majd, hogyan alakul a Microsoft legújabb multiplatform stratégiája.

Hill és Walker korábban a Rocksteady féle Suicide Squad: Kill the Justice League-en is dolgozott még, de jóval azelőtt kiléptek a stúdiótól, hogy a sokat késlekedett játék végül idén év elején megjelent volna. A Kill the Justice League elég csúnyán megbukott, viszont az a tény, hogy Hill és Walker a Batman Arkham játékokkal elért sikereik után visszatérnek az egyjátékos akció-kalandjátékokhoz, mindenképpen érdekes és biztató.

Kövess Minket!



Gamer szótár