Egy korszak lezárult: A CDPR magára hagyja a Cyberpunk 2077-et, de ennek csak örülhetünk

Egy korszak lezárult: A CDPR magára hagyja a Cyberpunk 2077-et, de ennek csak örülhetünk

Több mint 10 év fejlesztés után lezártnak tekinti a CD Projekt RED a Cyberpunk 2077-et, fejlesztőit pedig átcsoportosította a készülő játékaira.

Ki ne emlékezne a Cyberpunk 2077 megjelenésére. Tragikus teljesítmény, játékmenetet akadályozó megszámlálhatatlan bug és kihagyott központi játékelemek. Ez elmúlt közel 4 évi munkájukért viszont le a kalappal a CD Projekt RED előtt. Sikerült kihozniuk valami elképesztőt a Cyberpunk sötét, letargikus világából és valahogy minden a helyére került.

Cyberpunk Steam Statisztikák, CD Projekt

A CD Projekt RED először a Cyberpunk 2077 első és egyetlen DLC-jének, a Phantom Liberty kiadása után mozgatott jó pár csapattagot is a többi készülő játék fejlesztésére. Nem szabad elfelejteni, hogy a kiegészítő közvetlenül azután érkezett, hogy a lengyel stúdió kiadta a Cyberpunk 2077 2.0-s frissítését, ami több játékelemeket is átdolgozott, megjelentek beígért feature-ök és javítottak a játék mesterséges intelligenciáján is.

Cyberpunk 2077 - Phantom Liberty screenshot, CD Projekt

A lengyel stúdió legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében adta a világ tudtára, hogy már egy fejlesztő sem dolgozik a Cyberpunk 2077-en. Külön öröm a videojáték iparban, hogy az utóbbi pár hónapban nem volt leépítés a CD Projektnél, sőt ha nem is túl nagy növekedés, de 3 új alkalmazottal bővült a lengyel vállalat.

Fejlesztő csapatok elosztása, CD Projekt

Az adatokból könnyen leolvasható, hogy a február 29-én még a Cyberpunk 2077-en dolgozó fejlesztőket magába szívta a többi projekt, a Polaris (feltehetően az új The Witcher játék) csapata 4 új taggal bővült, az Orion projekt 9-el míg a Sirius 2 alkalmazottat szívott fel. Ezt leszámítva a CD Projekt más egyéb projektjein is 5-el többen dolgoznak mint a 2024-es téli időszak végén. Nem meglepő, hogy több botot tart a tűzben a CD Projekt, általában ugyanis a stúdiók a következő nagy játék mellett már bőven fejlesztik a következő pár címet vagy éppen prototípusokon tesztelik azoknak a fő mechanikáit.

Ti eddig mennyi időt töltöttetek el a CD Projekt játékaiban?

Kövess Minket!



Gamer szótár